Nova vest
Rukomet 1

29.7.2024.

20:30

Novi poraz rukometaša Francuske na OI

Još jedan poraz su pretpeli rukometaši Francuske na Olimpijskom turniru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Sada su od njih bili bolji Norvežani sa 27:22, tako da su aktuelni prvaci Evrope i domaćini na ovom turniru startovali sa dva poraza. 

Norvešku je do druge pobede sada predvodio Blonc sa šest golova, dok su Grendal i Lise se zaustavili na pet pogodaka. 

U reprezentaciji Francuske Dika Mem je bio strelac čak deset golova, ali nije imao podršku od svojih saigrača. 

Francuzi će priliku za prvu pobedu imati u duelu sa reprezentacijom Egipta. 

Katastrofalno prvo poluvreme su odigrali rukometaši Francuske. Posle poraza u prvom kolu od Danske, izabranici selektora Gijoma Žila su u duel protiv Norveške ušli sa mnogo više energije i želje da isprave nedostatke iz prvog meča i tako dođu do premijernog trijumfa na OI. 

I dobro su počeli ovaj duel, koji je krenuo u jednom ritmu koji nam nije doneo mnogo golova, pa je tako posle malo više od sedam minuta igre na semaforu stajalo svega 2:2. Nisu Francuzi uspeli da naplate dobru igru u odbrani, jer su pravili dosta grešaka u napadu, a moramo reći da ja i na golu blistao sjajni Severas. 

Kada se u tim trenucima Francuska nije odlepila, Norveška je potom preuzela konce igre u svoje ruke. Napadi su bili dosta bolji i sadržajniji, odbrana Francuske je znatno popustila, pa su tako igrači koje sa klupe predvodi Hampus Vile stekli ubrzo prednost od četiri gola (6:2). Momentalno je selektor Francuske zatražio tajm-aut ne bi li probudio svoje igrače, ali se loša igra galskih petlova nastavila. Dosta grešaka u fazi napada, koji su otvarali kontre Norvežanima i prednost Skandinavaca je konstatno rasla do najvećih 15:8.

Pred kraj prvog dela igre uspeli su Francuzi da se trgnu i smanje zaostatak za rivalom. Posle isključenja Bjornsena, domaći su ušli u seriju golvova i spustili prednost Norveške na 15:11 i to najviše zahvaljujući dobroj saradnji Prandija i Dike Mema, koji je prvo poluvreme završio sa četiri gola na svom kontu. Ipak do kraja prvog dela meča Norveška je postigla novi pogodak, tako da su na veliki odmor otišli sa respektabilnih pet golova razlike (16:11).

Bolje su Francuzi krenuli u drugo poluvreme, rešeni da smanje zaostatak za Norvežanima. Uspeli da za kratko vreme prepolove prednost rivala, ima li su u dva navrata minus od tri gola, ali više od toga nikako nisu mogli da priđu. 

Norveška je brzo stekla novu prednost i vratila pet golova razlike na svoju stranu. Kako je vreme prolazilo tako su se Francuzi sve više mučili u napadu i teško su pronalazili put do gola Norveške. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

31 min

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

17 h

Novo Sport Video Menu