Nova vest
Rukomet 0

29.7.2024.

17:47

Švedska nadigrala Španiju za prvu pobedu na OI

Rukometaši Švedske zabeležili su prvu pobedu na Olimpijskom turniru, jer su u drugom kolu savladali Španiju sa 29:26.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
VEPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Ovo je izanicima Glena Solberga prva pobeda, jer su u uvodnom meču poraženi od Nemačke sa 30:27, dok su Španci doživeli prvi poraz, posle pobede nad Slovenijom u uvodnom meču. 

Najefikasniji u pobedničkom timu su bili Oskar Bergendal, Sebastijan Karlos i Lukas Pelas sa po pet golova. 

Kod Španaca najefikasniji je bio Danijel Fernandes sa sedam golova. 

U sledećem kolu Šveđani će igrati sa Slovenijom, dok Španiju očekuje okršaj sa Japanom. 

Šveđani su bolje krenuli u ovaj susret drugog kola, brzo su stekli prednost, pa su negde na polovini prvog dela meča imali tri gola prednosti (9:6). Skandinavci su imali veliku pomoć na golu od strane Tulina koji je prvo poluvreme  završio sa više od 40 odsto odbrana, dok su na terenu bili nezaustavljivi Karlosn i Lukas Sandel koji su prvo poluvreme završili sa po tri gola. 

Nisu se Španci predali, Šveđani su finiš prvih 30 minuta proveli uglavnom sa igračem manje, a to je ekipa Đordija Ribere znala da iskoristi i najviše preko prve zvezde tima Aleksa Dušebaeva na kraju dođe do serije golova od 4:1 i tako se na poluvreme otišlo sa nerešenim ishodom (11:11). 

Opet su Šveđani bolje započeli i drugo poluvreme, gde su serijom golova na svom kontu imali četiri gola razlike. Španci su za deset minuta postigli svega jedan gol i tu možemo na kraju i naći razlog poraza ekipe sa Pirinejskoj poluostrva. Najviše što su Španci mogli to ja da priđu na dva gola razlike (18:16), ali su Šveđani kontrolisali utakmicu i brzo se vratili i stekli prednost od prvo pet, pa onda i od šest golova razlike. Čvrsto je delovala odbrana Švedske, za koju Španci nisu imali odgovora. Ribera je pokušao sa promenom golmana da nešto uradi i da pokrene ekipu, ali to je davalo rezultata u nekim trenucima, međutim ni Perez de Vargas nije imao odgovora na raspoložene rukometaše Švedske.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu