Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

10.8.2024.

11:35

Dikec o čuvenoj pozi: "Spolja mir, unutra besni oluja"

Turski reprezentativac u streljaštvu Jusuf Dikec izjavio je da samo naizgled deluje mirno tokom takmičenja ali da je zapravo to samo privid.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ležerni stav, bez ikakvih pomagala, jedna ruka u džepu - to je poza koja je proslavila turskog strelca na Olimpijskim igrama u Parizu.

Više nego sama medalja, srebrnog sjaja, koju je osvojio u paru sa koleginicom Seval Iljadom Tarhan. Svet je gotovo "poludeo" za njegovom hladnoćom sa kojom je pristupao pucanju iz pištolja. Na društvenim mrežama postao je prava zvezda, rame uz rame sa najvećim imenima sporta na Olimpijskim igrama.

O svom ležernom stavu, ipak, kaže da nije sve tako kao što se čini.

"Sada, vidim, svi pričaju kako sam veoma smiren, ali zapravo oluja besni u meni u tim trenucima", kaže ovaj 51-godišnjak.

Ima i teoriju zbog čega je postao toliko popularan.

"Mislim da moja poza reprezentuje olimpijski duh u pravom smislu jer odaje fer-plej, jednostavnost, čistotu i prirodnost. Zato je i privukao toliku pažnju".

Turčin je toliko oduševio svet da je mnogim sporistima bio inspiracija tokom Igara.

Ostaće upamćeno da je svoj novi svetski rekord Arman Duplantis proslavio imitirajući upravo Dikeca, pošto je preskočio letvicu na 6.25 metara.

Dikecu je srebro iz Pariza bila prva olimpijska medalja, ali ne namerava da tu i stane - već sada ima želju da se novog odličja domogne u Los Anđelesu i skine sa trona srpski par Zoranu Arunović i Damira Mikeca.

"Moja partnerka i ja ćemo osvojiti zlato u Los Anđelesu 2028. godine", samouvereno će dikec.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu