Nova vest
Pojedinačni sportovi 2

2.8.2024.

20:00

Arunovićeve za B92.sport otkrile sve o ključnom trenutku koji nam je doneo zlato u Parizu!

Olimpijska šampionka Zorana Arunović je u razgovoru za B92.sport odgovorila na sva pitanja koja već danima zanimaju javnost.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Ekskluzivno za naš portal je i njena sestra i trener Jelena otkrila sve što nas je zanimalo o onom, sada već čuvenom tajm-autu.

Nema čoveka u Srbiji koji nije sa punom pažnjom ispratio finale u miksu discipline 10 metara vazdušni pištolj. Epilog istog je bio najbolji mogući – zlatna medalja za Damira Mikeca i Zorane Arunović, a upravo ona je za B92.sport podelila utiske sada kada je sve gotovo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


Prema njenim rečima, još uvek nije svesna šta su uradili.

"Drago mi je što smo uspeli da napravimo nešto što je usrećilo naše ljude. Mislim da još uvek nisam svesna, ali baš dobro zvuči to što sam olimpijski pobednik. Taj osećaj treba tek da mi dođe za nekoliko dana kada se sve slegne", počela je Zorana.

 



Finale protiv Turaka je bilo "za infarkt", a isto je potvrdila i srpska olimpijska šampionka, dodavši da je navijačima možda bilo i gore.

"Verujem da je ljudima bilo mnogo stresnije jer nisu najbolje upoznati sa sportom. Ovo je bilo najuzbudljive finale koje smo Damir i ja ikada radili. Turska je na svetskim kupovima uzela dva zlata ove sezone, sjajna su ekipa i to se i ovaj nivo se i očekuje od OI finala. Ako negde treba da bude takav nivo borbe, preciznosti – to su OI. Ko god da je pobedio ne bi bilo nezasluženo, ali bismo mi bili tužni da su pobedili Turci. Ono što smo mi pokazali, a oni možda nisu jeste velika otpornost na mnoge stresove. Imali su dva hica za zlato, za oba smo se borili da ne dođu do toga. Gubili smo, vraćali se, izjednačavali i zadali poslednji udarac", objasnila je Zorana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


Pitanje o sada već čuvenom tajm-autu nismo mogli da preskočimo. Jasno je sada i vrapcima na grani da je to možda i prelomilo susret, a Arunovićeva se ne seća šta joj je sestra Jelena tačno rekla.

"Tu je bilo mnogo  priče. Nisam ni sigurna šta je tačno rekla, ne sećam se. Tajm-auti su tu da nas vrate na ono što je bitno, kada ste na vatrenoj liniji ne vidite isto kao neko sa strane. Treneri onda na tajm-autu mogu da vam ukažu na neke bitne stvari, a to je tehnika. Taj hitac koji radiš je najbitniji, ako on nije dobar, onda je sledeći najbitniji", pokušala je Zorana da nam približi važnost tog momenta.




Možda se ona ne seća, ali Jelena se seća – i te kako. Kratko je za B92.sport otkrila šta je tačno rekla zlatnom tandemu.

"Rekla sam da nema nazad, kao i da budu drski i bezobrazni na meti!", poručila je Jelena Arunović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


S obzirom na to da je u razgovoru sa nama Zorana napravila i jedan lapsus i umesto "meč hica" rekla "meč lopte", te dodala i da razmišlja o tenisu, nismo mogli da na to ostanemo imuni. Upitali smo je koliko razmišlja o Đokoviću i onome što ga očekuje.

"Razmišljam o Đokoviću, nadam se da će ovog puta doći do medalje koja mu nedostaje. Ja sam sportista i razumem ga. Damir i ja smo otišli da ga bodrimo na jednom meču, smatram da je najveći teniser svih vremena, a medalja bi bila fantastična stvar – i za njega, a i za ceo srpski sport", zaključila je Arunovićeva za B92.sport i najavila da razmišlja o daljim ciljevima, ali prvo – odmor.

"Osećam veliko olakšanje i veliki umor, a o gladi uspeha možemo da pričamo kasnije, kad se odmorim i vidim šta i kako. Ko god da je ispratio moj put zna – ona dva četvrta mesta u Londonu i Tokiju, to mi je bio kamen oko vrata, a sada konačno mogu slobodno da dišem", istakla je Arunovićeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

7 h

Novo Sport Video Menu