Nova vest
Pojedinačni sportovi 1

1.8.2024.

12:23

Strelci opravdali očekivanja na OI

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković izjavio je da je učešće reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu bilo uspešno.

Izvor: Tanjug

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Srbiju su na OI predstavljali Damir Mikec, Zorana Arunović i Lazar Kovačević. Reprezentativci Srbije su na OI osvojili jednu medalju, a imali su tri finala.

Arunović i Mikec su pre tri dana osvojili zlatnu medalju na OI u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

"Nema dileme, učešće naše reprezentacije na OI bilo je uspešno. Imali smo troje strelaca, a bilans je tri finala i jedna zlatna medalja. Tokom kvalifikacionog ciklusa malo je nedostajalo da se još nekoliko naših reprezentativaca plasira na Igre. Blizu kvoti bili su Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović i Milutin Stefanović. Uspešnim učešćem na OI nam se na neki način vratilo za 'stative' tokom kvalifikacionog perioda", rekao je Marković, preneo je SSS.

EPA-EFE/VASSIL DONEV

Kovačević je zauzeo osmo mesto u finalu discipline malokalibarska puška trostav 50 metara.

"Kovačević je i plasmanom u finale i vrednim rezultatom u kvalifikacijama opravdao očekivanja i potvrdio da ima kvalitet i da je dobro pripremljen došao u Šatoru, na svoje prve OI. Svaki bolji uspeh bi bio 'bonus'. Na nešto lošiji početak sigurno je uticala i trema i pritisak, koje svako, a posebno prvo olimpijsko, nosi sa sobom. Ipak, smatram da se dosta dobro se držao u prva dva stava. Da je bio malo uspešniji u poslednjem, stojećem stavu, kojim dobro gadja, verovatno bi duže ostao u finalu i zauzeo peto ili šesto mesto. Medjutim, ne možemo biti nezadovoljni, verujem da će i Lazar za nekoliko dana postati svestan da je postigao veliki uspeh", dodao je Marković.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu