Nova vest
Pojedinačni sportovi 3

30.7.2024.

12:03

Mikec: "Da smo to znali, da se ne sekiramo..."

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović sumirali su utiske posle osvojenog zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Parizu – prvog za Srbiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/VASSIL DONEV

"Sve što sad kažemo... Ne znam šta da kažem. Fantastičan uspeh. Toliko smo dugo to priželjkivali. Ja konkretno, 23 godine sam želela da uzmem medalju. Hvala čoveku pored mene, to ne bi bilo moguće bez njega", rekla je Zorana Arunović za RTS. Ona je dodala:

"Ovo je stvarno bilo izuzetno emotivno za oboje. U miksu Srbija je olimpijski šampion. Ovo ću pamtiti celog života. Hvala trenerima i velikom čoveku pored mene."

Zoran Arunović je čekala 23 godine na medalju, a ovo je bio njihov 23. zajednički nastup.

"Interesantan podatak. Da smo znali, da se ne sekiramo (smeh)", našalio se Mikec. Potom je dodao:

"Hvala celoj naciji koja nas je podržavala. To smo očekivali, naravno. Mi smo ovo zaslužili. Posle sijaset medalja da se nađemo na najvišem postolju. U ovim trenucima, šta reći..."

Priznaje da su očekivanja javnosti doprela do njega.

"Pomoglo je finale moje individualno. Želeo sam više. Malo je bilo pritiska. Mnogo sam ja puta čuo u Tokiju srebro, u Parizu zlato. Malo sam morao to da isfiltriram. Hvala tebi. Hvala i državi na pomoći i Olimpijskom komitetu, bez njih ovo ne bi bilo moguće", zaključio je Mikec.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu