Nova vest
Pojedinačni sportovi 5

30.7.2024.

11:54

Zorana Arunović i Mikec: "Kompletirali smo i naše karijere s ovom medaljom" FOTO

Olimpijski šampioni Zorana Arunović i Damir Mikec bili su presrećni nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.sport

Njih dvoje doneli su Srbiji prvu medalju na OI.

"Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Ne razumete koliko je malo spremiti se, ova cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove OI. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam", rekla je Zorana Arunović srpskim medijima u Šateruu, među kojima je i B92.net.
 


Mikec je bio ponosan što su uspeli da se podignu posle pojedinačne konkurencije.

"Moram da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Jako je velika stvar, popeti se nakon Tokija stepenik više. Presrećan sam, malo sam psihički pao posle mog finala i dobrog polufinala. Federacija nam je malo neorganizovana pa nam menjaju pravila par meseci pred OI. Finale je bilo sutradan, krivo mi je bilo što se nisam bolje pripremio. Verujem u Zozu i ona je u mene, osvojili smo svašta u ovo je više nego zasluženo. Evropske, svetske, mediteranske medalje… Kompletirali smo i naše karijare s ovom medaljom. Svima je san, na meni je da pretvorim to u javu. Imali smo osećaj “kad pre”. Nema kukanja, stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada odmor, ceo avgust i septembar", istakao je Damir Mikec.




Zorana Arunović je pričala koliko je bilo teško osvojiti zlato.

S Olimpijskih igara iz Šaterua

Dejana Popović


"Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je, jer je teška koliko i put do nje."

Mikec je pravio paralelu s Tokiom i emocija koje sada ima.

"Nismo došli po medalju, jesmo, ali ne razmišljamo tako. Na zadatku smo. Kad sportista kaže da nije svestan, znači da nije izašao iz priče. Sećam se kad me je u Tokiju puklo, kad sam otišao u selo i njih 50 kolega sa trenerima. Vikali su i navijali, emocije su me obuzele tada, ali ih je bilo i na liniji. Žao nam je što se streljaštvo gleda samo u ovim prilikama", rekao je Mikec.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu