Nova vest
Pojedinačni sportovi 8

29.7.2024.

14:26

Hrvati o prvom odličju za Srbiju: "Splićanin koji navija za Hajduk doneo medalju susedima"

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ostaje da se vidi i tačno koju, a hrvatski mediji su poseban akcenat stavili na srpskog reprezentativca.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Damir Mikec i Zorana Arunović obezbedili su prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu, a hrvatski portali imali su prilično zanimljive naslove i tekstove o srpskom reprezentativcu.

"Slobodna Dalmacija" je posebno istakla to da je rođeni Splićanin i da je govorio kako navija za Hajduk.

"Rođeni Splićanin hvalio se da navija za Hajduk, a sad je osigurao je prvu medalju za Srbiju, evo njegove priče" glasi njihov naslov.

U istom duhu piše i "Index.hr": "Splićanin koji je osvojio medalju za Srbiju: Kod kuće za Zvezdu, na ulici za Hajduk".

Ni "Večernji list" ne izostaje: "Srbija ima prvu medalju u Parizu, osvojio je rođeni Splićanin koji je napustio Hrvatsku tokom rata", a sličan naslov ima i portal "24 sata": "Splićanin koji puca za Srbiju je osvojio novo olimpijsko odličje".

Podsetimo, u jednom intervjuu je Mikec govorio o svom poreklu, rekavši da je rođen u Splitu.

"Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao da govorim da navijam za Hajduk. Posle Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd", objasnio je Damir jednom prilikom.


Srebro ili zlato za Srbiju, biće poznato posle duela sa Turcima koji su briljirali u kvalifikacijama u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara izjednačivši olimpijski rekord.

Finale je zakazano za utorak od 9 časova i 30 minuta po našem vremenu.

 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu