Nova vest
Pojedinačni sportovi 1

29.7.2024.

15:03

"Ako je neko zaslužio medalju onda su to Arunović i Mikec"

Sportski direktor SSS Dragan Marković je istakao da je srpskom miksu, koji čine Zorana Arunović i Damir Mikec, mesto na olimpijskom podijumu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Olimpijski komitet Srbije/arhiva

Naših dvoje strelaca su u disciplini vazdušni pištolj 10 metara briljirali u kvalifikacijama i protiv Turske će u utorak biti doneta odluka kome ide zlato, a kome srebro.

"Ako je neko zaslužio olimpijsku medalju u takmičenju miks parova onda su to Arunović i Mikec. Od kada je ova disciplina uvedena u zvanični program prvo EP, a kasnije i svetskih takmičenja i OI, oni su bili izuzetno uspešni, nizali medalje. Olimpijsko odličje, koje im je prošli put za malo izmaklo, je nešto što im zaista pripada", rekao je Marković.

On je u nedelju, posle muškog finala vazdušnim pištoljem, rekao da očekuje da će činjenica da Arunović i Mikec u pojedinačnim takmičenjima nisu postigli čemu su težili, biti dodatni podsticaj da kao miks par pruže sve što mogu.

"Damir je u nedelju teško podneo što posle odličnih kvalfikacija nije stigao do medalje. Ali, bio sam ubeđen da će mu propuštena šansa u pojedinačnom takmičenju biti motiv više u miksu. Povukao bih paralelu sa prethodnim OI. Pre tri godine, Damir je u takmičenje miks parova ušao posle osvajanja pojedinačng srebra i velikog emotivnog pražnjenja. Bilo mu je teško da još jednom pruži sve što može. Danas je bilo obrnuto. Jeste počeo lošije, možda baš zbog prethodnog dana, ali je brzo je ušao u dobar ritam. Oboje su pokazali da su vrlo motivisani, izborili se sa pritiskom i meč odradili i završili u stilu velikih šampiona", naveo je Marković.

Arunović i Mikec će se sutra od 9.30 časova boriti za zlatnu medalju na OI.

"Prethodnih godina najveći rivali Arunovićeve i Mikeca na svetskim takmičenjima su najčešće bili timovi iz Kine, Indije, Južne Koreje. Ovaj put protivnici će im biti turski strelci. Ova zemlja nema veliku tradiciju, ali napravila je veliki napredak u prethodnih nekoliko godina. U Šatoruu su se pojavili sa dva para, a oba su bili konkurenta za visok plasman. Nikako se ne može reći da je njihov plasman veliko iznenađenje, a verujem da je adut našeg tima iskustvo u mečevima za medalje", zaključio je Marković.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu