Nova vest
Pojedinačni sportovi 2

27.7.2024.

17:49

Hrvat Srbić pobesneo: Kod nas to tako funkcioniše

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić izjavio je da je bio vrlo nezadovoljan tretmanom Hrvata.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić vrlo dobrim nastupom u polufinalu zakoračio je prema plasmanu u finale Olimpijskih igara, ali nakon nastupa govorio je o tretmanu hrvatskih sportista od strane organizatora na ceremoniji otvaranja. 

"Gledao sam prvi deo, zaključno sa delom u kom su pokazali naše sportiste. Uznemirilo me je kada sam video kako smo izašli, kada sam video da sportisti nisu bili u prvom planu, nego neki drugi ljudi. Neki drugi ljudi su bili na ivici broda i samo su se oni videli, a sportisti su ostali u pozadini. Na Olimpijskim igrama smo zbog sportista, ni zbog koga drugoga. I Barbara Matić i Đovani Cernogoraz koji su nosili zastavu utopili su se u to sivilo. Mislim da su oni morali da budu istaknuti jer su zaslužili da nose zastavu, pored njih staviti sve ostale sportiste koji su bili na otvaranju, a ne nekedruge ljude. Bože moj, kod nas to očigledno uvek tako funkcioniše", rekao je Srbić.

Tin Srbić je blizu nastupa u finalu 5. avgusta, prošli put je u Tokiju osvojio srebro, a sada se njegov glavni konkurent Daiki Hašimoto plasirao kao 11. i van je najboljih 8.

 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu