Nova vest
Pojedinačni sportovi 10

23.7.2024.

17:21

Bizarno: Pogačar ne ide na Olimpijske igre – zbog devojke?

Slovenački biciklista Tadej Pogačar šokirao je odlukom da neće nastupati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Najveći sportski događaj na svetu su definitivno Olimpijske igre i oduvek je sportistima bila najveća čast da tamo učestvuju, ali i to dosta zavisi od sporta.

Ove godine je mnogo tenisera odustalo, fudbaleri imaju poseban protokol kao i bokseri gde je samo amaterskim takmičarima dozvoljeno učešće.

Najbolji biciklista sveta, Tadej Pogačar, koji je oduševio sve osvajanjem Tur d Fransa i Điro d Italije je odlučio da ne učestvuje na Olimpijskim igrama.

Zvanično objašnjenje koje je slovenački savez naveo jeste "ekstremni umor", mada se u međuvremenu pojavila vest da dubina problema seže do njegove devojke Urške Žigart.

"Njegova devojka Urška pobedila je na nacionalnom hronometru sa četiri minuta razlike, pobedila je u drumskoj trci sa zaostatkom od 10 minuta i nije izabrana. I da bude još smešnije, nacionalni selektor je šef tima dve mlade žene koje su izabrane za Olimpijske igre. Tako da čak i za mene kao spoljnog posmatrača je to dovoljno da se 'pitam šta je to', ali je ovo samo moja spekulacija da bi to moglo imati veze sa Tadejevom odlukom", rekao je komentator televizije "Eurosport", Jens Vojt.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu