Nova vest
Olimpizam 5

12.8.2024.

22:00

Nema igla gde da padne: Kako je Srbija dočekala sportiste? FOTO/VIDEO

Desetine hiljada građana Srbije okupilo se ispred Starog dvora kako bi dočekali olimpijce koji su se iz Pariza vratili sa pet medalja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Navijači, koji su nosili veliki broj srpskih zastava, na balkonu Starog dvora su prvo dočekali košarkaške reprezentativce i njihov stručni tim, koji su u Parizu osvojili bronzu.

Srpski reprezentativci su na balkon izašli uz pesmu Gale - "Freed from desire", dok je publika uz nekoliko baklji preko toga pevala "Kari's on fire', posvećenu selektoru Svetislavu Pešiću "Kariju".

Iskusni stručnjak se pridružio žurci.

Uz velike ovacije, na balkon je sledeća izašla tekvondiskinja Aleksandra Perišić, koja je osvojila srebrnu medalju na Igrama, a nakon nje i zlatni strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Mikec se još jednom našalio, rekavši da su Olimpijske igre konačno završene kako se on konačno vratio u Srbiju.

Nova bakljada dočekala je vaterpoliste i njihov stručni štab, koji su na balkon izašli simbolično uz temu serijala "Otpisani", jer su osvojili zlatnu medalju i pored niskih očekivanja, zbog smene generacija u reprezentaciji.
 

Na balkon su se nakon vaterpolista, uz najveću bakljadu i najglasnije ovacije "Nole - Nole", popeli i teniser Novak Đoković koji je osvojio zlatnu medalju i selektor Viktor Troicki.

Može se reći i da je njih dvojicu malo ponela atmosfera.

Nakon obraćanja reprezentativaca, na balkonu je nastupio rep kolektiv THCF sa navijačkom pesmom "Igraj i pobedi", kao i pevačica Danica Crnogorčević sa pesmom "Veseli se srpski rode".

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu