Nova vest
Olimpizam 47

12.8.2024.

21:34

Srbija dočekala olimpijce; Đoković: "Vi niste svesni..."; "Noge su mi se odsekle" VIDEO

Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja održan je ispred Starog dvora.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Više hiljada građana dočekalo je večeras uz bakljade i ovacije srpske sportiste, koji su se vratili sa Olimpijskih igara u Parizu, na balkonu Starog dvora u Beogradu.

Srpski olimpijci osvojili su pet medalja na juče završenim Igrama u Parizu - zlatne u vaterpolu, tenisu i streljaštvu, srebrnu u tekvondou i bronzanu u košarci.

Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

Navijači, koji su nosili veliki broj srpskih zastava, na balkonu Starog dvora su prvo dočekali košarkaške reprezentativce i njihov stručni tim, koji su u Parizu osvojili bronzu.

Srpski reprezentativci su na balkon izašli uz pesmu Gale - "Freed from desire", dok je publika uz nekoliko baklji preko toga pevala "Kari's on fire', posvećenu selektoru Svetislavu Pešiću "Kariju".

Uz velike ovacije, na balkon je sledeća izašla tekvondiskinja Aleksandra Perišić, koja je osvojila srebrnu medalju na Igrama, a nakon nje i zlatni strelci Zorana Arunović i Damir Mikec..

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nova bakljada dočekala je vaterpoliste i njihov stručni štab, koji su na balkon izašli uz temu serijala "Otpisani", jer su osvojili zlatnu medalju i pored niskih očekivanja, zbog smene generacija u reprezentaciji.

Na balkon su se nakon vaterpolista, uz najveću bakljadu i najglasnije ovacije "Nole - Nole", popeli i teniser Novak Đoković koji je osvojio zlatnu medalju i selektor Viktor Troicki.


Nakon obraćanja reprezentativaca, na balkonu je nastupio rep kolektiv THCF sa navijačkom pesmom "Igraj i pobedi", kao i pevačica Danica Crnogorčević sa pesmom "Veseli se srpski rode".

Himnu Srbije ranije je izveo hor "Čarolija".

Zajedno sa nama mogli ste da ispratite sve zanimljivosti sa dočeka putem našeg LIVE BLOG-a.

Završeno

19:57

Pratite doček direktno

21:33

Toliko od nas za večeras

Hvala što ste bili uz B92.sport i zajedno sa nama ispratili doček srpskih olimpijaca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

21:19

Nastup Danice Crnogorvčević pratili trubači

21:18

Novak Đoković


"Dugo iščekivano zlato. Osvoji sam bronzu u Pekingu. Nisam uspevao da prebrodim tu prepreku. Imam 37 godina, ušao sam bez trofeja, imao sam povredu. Mnogi su dovodili u sumnji nivo tenisa. Malo ljudi me je stavljalo u krug favorita. Ali, potajno sam se nadao. Nisam izgubio ni set. Osetio sam podršku naroda. Bez lažne skromnosti, ovo je najveći sportski uspeh koji sam ostvario u karijeri."
 

21:18

Obećanje Aleksandre Perišić

Ovo neće biti njen poslednji put na balkonu?

"Nadam se da nije, stvarno. Ja ću dati sve od sebe da se opet nađem na ovom mestu", obećala je Perišić.
 

21:13

Dušan Mandić


"Neverovatan doček stvarno. Ovoliko ljudi, na krovovima, na balkonima. Nema gde igla da padne. Kada su nas prozivali, ostvario sam svu radost. Presrećan sam što smo uspeli u tome"
 

21:09

Oko čega se Bogdan svađao sa Lebronom?


"Iskreno da ti kažem, ne znam. Svađali smo se tu. Borili smo se tu, ja za svoje, on za svoje. Žar borbe. Bile su tu i psovke. To ostaje tu."
 

20:59

Novak Đoković

"Dobro veče, svima, dobro veče Beograde, Srbijo. Hvala svima što ste došli u ovolikom
broju. Ovo je neverovatno. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da budem na ovom balkonu više puta, ali svaki put me
sve više iznenađujete i inspirišete, svakog od nas na terasi. Mislim da niste svesni koliko dajete snage, podstrek, da izađemo ovde pred vas. Ovo je najlepši osećaj koji sportista iz Srbije može da doživi. Živela Srbija."

20:57

Otpisani

20:54

Nikola Jakšić


"Ne znam šta bih vam rekao. Sve se isplati zbog ovog momenta ovde. Hvala vam što ste tu u tolikom broju, divni ste. Nadam se da ćemo imati prilike da vas obradujemo ponovo."
 

Podeli:

Komentari 47

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu