Nova vest
Olimpizam 22

11.8.2024.

15:07

Srbija srušila Hrvatsku – dominacija u regionu!

Srbija je najuspešnija Eks-Ju zemlja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.sport/DP

Vaterpolo klasik između Srbije i Hrvatske u finalu odlučio je i ko će biti najuspešnija Eks-Ju zemlja na Olimpijskim igrama u Parizu, a to je Srbija!

Vaterpolisti Srbije su rezultatom 13:11 razbili Hrvatsku u finalu i postali olimpijski šampion! Ovim zlatom je istorija ispisana jer je Srbija treći put zaredom osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

Hrvatska ima najviše medalja u regionu, ali, pošto se u generalnom poretku najpre gledaju zlata, Srbija je ispred Hrvatske.

Srbija ima tri zlata – vaterpoliste, Arunović/Mikec i Đokovića, srebro Aleksandre Perišić u tekvondou, kao i bronzu košarkaške reprezentacije.

Hrvatska može da se pohvali zlatnim odličjima u džudou (Barbara Matić) i braće Sinković u veslanju, srebrom Done Vekić u tenisu, ali i bronzama Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasović u atletici i Lene Stojković u tekvondou.

Srbija se sada popela na 27. mesto na tabeli na Olimpijskim igrama i pretekla Hrvatsku na konačnoj tabeli medalja, pošto će ostati na 31. mestu sa dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Podeli:

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu