Nova vest
Olimpizam 2

10.8.2024.

12:15

"Spremite se, stižu Srbi"

Američki portal "Washington post" objavio je tekst o srpskim sportistima i prilično pohvalno govorio o njima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Šta se dešava sa Srbijom? Kako je država manja od Južne Karoline sa manje stanovnika od Indijane (6,65 miliona) ima toliko bitnu ulogu u sportu?

Na to je pokušao da odgovori Bogdan Bogdanović, 31-godišnji Srbin sa sedam NBA sezona, dva nastupa na Olimpijskim igrama i preko 1.000 poena u dresu Srbije.

"Još uvek tražim odgovor na to pitanje", rekao je Bogdanović novinaru Vašington posta.

U tekstu dalje stoji da je Srbija umalo srušila SAD u polufinalu Olimpijskih igara, da je Srbin i Novak Đoković jedan od najuspešnijih sportista u istoriji.

Naveli su da je Srbija pobedila Australiju uprkos zaostatku od 24 poena u drugoj četvrtini, da su vaterpolisti pobedili Grčku posle velike drame zahvaljujući golu Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi.

"Sa sobom će doneti svoju srpsku hrabrost, koja je odavno uspostavljena kao uzlazni put na bilo kom rangiranju globalnih hrabrosti, ključna za njihov rad u trenucima pritiska koji izgleda nepodnošljivo.Pretnja srpske hrabrosti prolazila je poslednjih olimpijskih dana. U nedelju, jedan od najkompletnijih sportista u istoriji sporta Novak Đoković  pobedio je 21-godišnjeg Karlosa Alkarasa za zlatnu medalju u muškom tenisu tako što je svojim uobičajenim, neverovatnim mirom, uz prekrasne udarce slavio posle dva tajbrejka", naveli su Amerikanci.

Srbija je izgubila u košarci od reprezentacije SAD, potom je u vateprolu pobedila i otišla u borbu za zlatnu medalju.

Vrlo pohvalan tekst Vašington Posta, a kompletnu verziju možete pronaći OVDE
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu