Nova vest
Olimpizam 0

8.8.2024.

17:27

Olimpijska poliklinika ima manje pacijenata nego što se očekivalo

Poliklinika u Olimpijskom selu kod Pariza ima manje pacijenata nego što se računalo da će ih biti, rekao je za AFP šef te službe Pjer Može.

Izvor: Beta/AFP

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Laurent VU/SIPA

"Imamo malo manje od 500 pacijenata dnevno, a na osnovu prethodnih OI se računalo da će ih biti po 700", naveo je Može.

"Izgleda da se manje povređuju ili su manje bolesni" na pariskim OI, rekao je lekar i dodao da je to "veoma dobro" jer i osoblju omogućava da kvalitetnije pruža usluge.

Po njegovim rečima, pacijenti se najviše javljaju radi fizikalne terapije, snimanja, konsultacija u hitnoj medicini.

Poliklinika nema odeljenje za hospitalizaciju, ali pored urgentne medicine, ima nekoliko medicinskih specijalnosti i opremu za snimanje visokih performansi, posebno s dve magnetne rezonance, pomoć za oporavak ili jačanje mišića. Takođe ima oftalmološko i stomatološko odeljenje.

Slobodan pristup i besplatne usluge omogućavaju "podršku sportistima iz slabije opremljenih zemalja", kao što je magnetna rezonanca da bi se doplo do "procena koje ne bi nužno imali kod kuće", rekao je Može.

Poliklinika od 3.500 kvadratnih metara je u preuređenim prostorijama Škole fizioterapije. Njen rad se plaća iz budžeta OI, usluge sporistima i delegacijama su besplatne, a svo medicinsko osoblje su volonteri, od kojih su neki i ranije radili na Olimpijskim igrama.

Taj zdravstveni centar je dobio neočekivani reklamni podsticaj zahvaljujući američkoj igračici ragbija Arijani Remzi koja je početkom ove nedelje objavila video-snimak oduševljena što je imala besplatan stomaološki i oftalmološki pregled, a besplatno je dobila i naočare.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu