Nova vest
Olimpizam 21

1.8.2024.

19:08

Predsednik Srbije o OI: "Oružana pljačka, to je kolektivno ludilo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom nastupa srpskih takmičara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

On je istakao da se nadao većem broju medalja i istakao da je bokserka Natalija Šadrija "opljačkana" od strane sudija u svom meču u Parizu.

"Nadam se da ćemo imati više medalja. Bezveze mi je da se žalimo na sudije. Žao mi je zbog Sare, pošto pratim boks, Šadrina je takođe bila dobra. Abasov je takođe izgubio preglasavanjem. Ne mogu da kažem da je zaslužio pobedu, ali je bio blizu. Ali je Šadrina sigurno zaslužila pobedu, to je bila oružana pljačka. Ali to se desi nekad u sportu", rekao je Vučić.

Dao je i svoj komentar o situaciji u kojoj je italijanska bokserka Anđela Karini odlučila da odustane od borbe sa Alžirkom Iman Helifi. Ona je zbog viška hormona bila suspendovana sa Svetskog prvenstva, ali joj je MOK dozvolio da se nadmeće u Parizu. 

Italijanska takmičarka je predala meč posle samo 45 sekundi jer je videla sa kim ima posla.

"Šta tek da kaže ova Italijanka, koju je muškarac pretukao. Zamislite tu bolest i ludilo koje je zavladalo svetom. Nju je pesnicom udario biološki muškarac koji je dobio priliku da boksuje sa ženama. Ludilo je zavladalo svetom. Sve je poludelo načisto, a valjda svi mi moramo da učestvujemo u tom eksperimentu i kažemo da je to lepo i pametno", poručio je Vučić.

Istakao je od kojih sportova očekuje medalje u drugom delu Igara u "gradu svetlosti".

"Ali verujem da ćemo imati još medalja, imamo i kolektivne sportove. U džudou su Hrvati i Albanci sa Kosova pokazali da su uspešniji od nas, iako smo imali najbolje rezultate ikada i velike rezultate napravili. Nadam se tekvondisima, rvačima, bokseri su najmanje jednu medalju zaslužili, a bilo bi i dve. Sara je tu baš na ivici, nerešeno, preglasavanjem izgubila. Nadam se da će basketaši izdržati, košarkaši, košarkašice, Novak Đoković... Jesam li nekoga zaboravio? Tekvondo, ali tu sam se nadao i za džudo. I za boks, jer Natalija Šadrina izuzetno pametno boksuje. Pošto to malo bolje poznajem, to mi je baš teško palo. Želim im svu sreću", zaključio je predsednik Republike Srbije.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

12 h

Novo Sport Video Menu