Nova vest
Olimpizam 7

28.7.2024.

22:07

Loš dan za Srbiju – skoro svi su izgubili

Srpski sportisti na Olimpijskim igrama imali su dan za zaborav.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Prvi srpski sportista koji je u nedelju izašao na borilište bio je Damir Mikec, koji je u finalu u disciplini vazdušni pištolj 10 m završio kao sedmi.

Mikec je u kvalifikacijama bio najbolji u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. On ni u jednoj od šest serija nije imao manje od 96, pa je na kraju trijumfovao sa ukupno 584 kruga.

Međutim, kada je došao red za finale, "srebrni" Mikec iz Tokija je podbacio.
 

Profimedia


Strahinja Bunčić, srpski džudista, odradio je nekoliko sjajnih mečeva i potom poražen od favorizovanog Gusmana Kirgizbajeva i takmičenje završio kao petoplasirani.

Srpski strelac Lazar Kovačević nije uspeo da se kvalifikuje u finale discipline vazdušna puška na Olimpijskim igrama u Parizu. Kovačević je u kvalifikacijama zauzeo 37. mesto što je bilo nedovoljno da ostane u trci za visok plasman.
 

EPA-EFE/DANIEL IRUNGU



Možda i glavni meč dana bio je košarkaški spektakl između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. "Orlovi" su poraženi rezultatom 110:84.

Ovo je najlošija koš razlika trenutno na Olimpijskim igrama, pošto nijedna druga reprezentacija nema veći minus od "-26" koliko ima Srbija.

Odbojkaši Srbije su u istom terminu igrali protiv domaćina Francuske i tamo su poraženi posle velike borbe.

Rezultat je bio 3:2 u setovima za Francuze, odnosno 23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6.

Dušan Lajović je posle "ludog" meča poražen od Maksimilijana Merterera sa 2-1 u setovima. Bilo je 6:3, 6:7 (6), 6:3, posle dva časa i 43 minuta igre za nemačkog tenisera.

Vaterpolisti Srbije su pobedili Japance posle dosta problema, dok su košarkašice Srbije posle velike drame pobedile Portoriko, iako su ispustile veliku prednost.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu možete da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu