Nova vest
Olimpizam 4

26.7.2024.

12:51

Ekip stavio Lebrona na naslovnu – Đokovića u zvezdano sazvežđe FOTO

Francuska štampa na dan otvaranja Olimpijskih igara u velikoj meri posvetila se najvećoj planetarnoj smotri, a svoj prostor dobio je i Novak Đoković.

Dejana Popović
B92.sport/DP

"Ekip" je ceo broj u štampanom izdanju posvetio OI,  na opširan i temeljan način predstavio je sve ono što nas čeka do 11. avgusta, a posebno se izdvaja naslovna strana.

"Igrajte naše Igre", a naslovnicu prate fotografije atletičara Monda Duplantisa, košarkaša Lebrona Džejmsa, gimnastičarke Simon Bajls....

Za Novak Đokovića možda nije bilo mesta na prvoj strani, ali je u tekstu "Sazvežđe zvezda", srpski teniser dobio par redova.

B92.sport/DP

Uz njegovu fotografiju i ime stoji podnaslov - ultimativna potraga.

"Do sada jedini čovek koji je ovojio 24 grend slem turnira, ali  Novak Đoković nije doživeo olimpijsko krunisanje tokom prva četiri učešća", piše Ekip i podseća na Đokovićevu izajvu da mu je olimpijsko zlato jedan od najvećih ciljeva.

Dodaje se i da je zbog toga je odlučio da ne ostane u Olimpijskom selu, kao pre tri godine u Tokiju, kada je Srbin bio je veoma tražen od ostalih sportista. 

"Ovog puta, drugi svetski broj ostaće u svom balonu", dodaje ovaj list.

Le Parizijen je takođe mnogo prostora posvetio OI, navodeći da "Igre rastu" i da je sve spremno da dve milijarde gledalaca vidi magičnu, ali i tajnu ceremoniju otvaranja na Seni.

B92.sport/DP

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu