Nova vest
Olimpizam 6

26.7.2024.

11:17

Reči koje će oduševiti celu Srbiju: "Ne mislimo na Amerikance, i mi idemo na zlato!"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i reprezentativac Vanja Marinković prokomentarisali su prvi meč koji "orlovi" igraju u Parizu – rival im je Amerika.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 17 sati i 15 minuta igra prvi meč na Olimpijskim igrama i to protiv selekcije Amerike, a selektor Svetislav Pešić je u razgovoru za RTS poručio da se ne misli puno o njima.

"Ne mislimo previše o Amerikancima, stvarno ne mislimo. Mi želimo da damo najbolje što možemo u datom trenutku. Prva utakmica je kako vi kažete važna, ali se nadam da neće biti odlučujuća, u bilo kom smeru ona otišla", rekao je Pešić.

Očekivanja je izneo i Vanja Marinković ne krijući ambicije.

"Sigurno će biti teško, oni su ekipa koja ide na zlato. Idemo i mi naravno, ali su oni veći favoriti od nas. U pripremnom meču nismo imali Bogdana, Davidovca i Milutinova, pa nismo pokazali sve karte", jasan je bio Marinković.

Podsetimo, na konferenciji za medije pred početak Olimpijskih igara pojavili su se Stef Kari i Kevin Durent i tokom čitavog razgovora sa novinarima nisu ni reč rekli o prvom rivalu – Srbiji.

Ipak, Nikolu Jokića nisu mogli da preskoče, te je Karfi na pitanje ko će biti najveća zvezda na najvećoj sportskoj smotri kratko poručio da bi to mogao da bude Srbin, ali posle Janisa Adetokumba.

"Janis možda... Jokić", rekao je.

"Orlove" nisu spomenuli ni kada su bili upitani sa kojim timom bi voleli da se bore za zlato.

"Ko god dođe u finale i bori se za zlato", kratak je bio Stef.

 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu