Nova vest
Olimpizam 6

22.7.2024.

11:04

"Boravak u reprezentaciji je dobrovoljan i niko nije nateran – realnost je 10 medalja na OI" VIDEO

Ministar sporta Zoran Gajić govorio je o očekivanjima na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Srbiju će u Parizu predstavljati 112 sportista u 15 sportova.

"To je respektabilna cifra s obzirom na broj stanovnika koji imamo i to su ljiudi koji su zaslužili da se nađu na OI i od svih očekujemo dobre rezultate", rekao je Gajić gostujući na TV Prva.

Gajić je istakao da je lepa tradicija što će zastavu Srbije nositi dvoje sportista.

"Maja Ognjenović i Dušan Mandić će nositi našu zastavu, to je lepa tradcija koja je skoro uvedena. Uvek je bila borba, ko će bude, koji sport...Inteligentno rešenje, oboje zaslužuju da nose zastavu", dodao je ministar.

Maja Ognjenović je istakla da je velika čast što nosi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara, ali i velika obaveza.

"Boravak u reprezentaciji je dobrovoljan  i niko nije tamo nateran da dođe, pogotovu Maja, koja je mozak i stožer tima, koja zna svoju ulogu. Kao sportista, ona shvata širu sliku. Izuzetno koristan član našeg Olimpijskog tima, da prenosi mladim sportistima šta znači biti reprezntatiovac Srbije i šta znači predstavlajti zemlju. To je nešto specijalno zbog čega klinici kreću da se bave sportom", istakao je.


Srbija na OI u Tokiju osvojila devet medalja, a koliko medalja očekuje u Parizu?

"Izrazili smo želju i očekivanje da bude 10 plus medalje, ali ono što je jako važno da su treneri i članovi i stručnog štaba zadovljni radom na pripremama. Realnost je 10 medalja, mnogo zavisi od strelaca, atletike, boksa, rvanja, tekvondo, basketa 3x3... Basketaši su samouvreni, govor tela to kaže, imaju pokriće za te reči koji izjavljuju", istakao je Gajić.

Izvor: Prva tv

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu