Nova vest
Odbojka 5

6.8.2024.

23:18

Ognjenović: "Ostaje velika žal"

Kapiten Srbije Maja Ognjenović bila je razočarana posle poraza u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Odbojkašice Srbije izgubile su od Italije posle tri seta i tako su ostale bez šanse za medalju.

"Ne znam, teško je, bila sam zadovoljna kako smo počele meč, imale smo dobru energiju, za dozu samopouzdanja, bilo je sve sjajno do pred kraj, vodile smo 19:15, na ovom nivou ta prednost ne može da se ispusti, to sam mislila, verovala sam da nećemo tu priliku ispustiti. Kad se izgubi tako par poena u nizu na samom kraju psihološki se odrazi na tim", rekla je Ognjenović.

Pokušala je da objasni šta se desilo.

"Poljuljala se igra, pokušavale smo da uhvatimo priključak, treći set je ispalo kao da su toliko dominantnije, ne mogu to da prihvatim, one danas nisu ništa značajno pokazale. Uvek smo strahovale od Paole Egonu, niko se nije posebno izdvojio, i onda mi još teže da shvatim što je toliko ubedljivo bilo u trećem setu, da su nas rasturile... Pričamo da verujemo, da igramo, ali to je bilo na ivici nemoguće misije. Bilo je izmena i pokušaja da se nešto promeni, ne znam...", govorila je u dahu.

Ognjenović je ovim duelom završila reprezentativnu karijeru, a posebno emotivno bilo je što je večeras proslavila 40. rođendan.

"Znale smo da ima pet-šest ekipa za medalje, verujem da bismo izabrale Italiju da smo mogle da biramo rivala za četvrtfinale, znale smo kako da ih dobijamo na prošlim prvenstvima. Ostaje velika žal, pričali smo o zlatu i medalji, na kraju ovakav poraz, možemo samo da ga prihvatimo, 3:0 u četvrtfinalu rezultat je na koji ne može mnogo da se doda", rekla je Maja, nakon čega su je emocije slomile.

"Svi su došli i zbog mog rođendana, trudila sam se da nemam emociju, nisam htela da me to omete. Svakako da jeste i teško za prihvatiti, svi moji osim roditelja su bili tu, gledale smo i neki video što su nam se naši javljali pa smo emotivne bile sve dva dana, ogroman naboj, prevelika želja i nije bilo jednostavno ostati priseban", rekla je Ognjenović

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu