Nova vest
Odbojka 11

3.8.2024.

23:12

Odbojkaši od 0:2 do 3:2 za oproštaj od Pariza

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Kanadu u poslednjoj utakmici na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Meč je otišao u pet setova, i na kraju završen rezultatom 3:2 (16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16).

Zbog činjenice da je Japan u petak uveče osvojenim setom protiv Sjedinjenih Američkih Država ostavio Srbiju bez šanse za prolaz dalje, srpski odbojkaši su u meč sa Kanadom ušli prilično nemotivisano.

To se odrazilo na prelako izgubljeni prvi set sa 25:16, a u drugom je tek za nijansu bila nešto bolja slika. Ipak, ishod isti i već smo gubili sa 2:0 u setovima.

Buđenje je usledilo tek u trećem setu, koji je bio veoma neizvestan, ali smo dramatičan finiš rešili u našu korist "na razliku" i produžili život na Igrama u Parizu.

"Prodisali" su izabranici Igora Kolakovića, te potom u četvrtom setu potpuno nadigrali Kanađane i meč odveli u peti, odlučujući set.

Dobili su naši momci uvodna dva poena, ali je rival uzvratio, preokrenuo i došao do 10:7. Kolaković je tada zatražio tajm-aut i krenuo je preokret do 14:12 i dve vezane meč-lopte.

Nije ih Srbija iskoristila, nije ni još dve naredne, ali jeste ukupno petu i sa 18:16 se pobedom oprostila od Igara u Parizu.

Učinak na kraju je tri boda, posle jednog osvojenog na startu usled poraza od Francuske i sada dva za kraj protiv Kanade.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu