Nova vest
Odbojka 5

31.7.2024.

19:53

Gvideti: "Ponosan sam, izmena je bila taktička"

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti izjavio je da je ponosan na svoj tim, koji je na jednu loptu izgubio od SAD u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIVB

Srbija je 0:2 stigla do petog seta, ali je na kraju izgubila od olimpijskog šampiona na jednu loptu - 2:3.

"Ponosan sam na tim, bilo je teško promeniti meč zbog onog kako je počeo. SAD je jaka ekipa, ali će svaki meč biti jak. Ne znam bolji način da se izgubi, poraz na jednu loptu i grešku, meni je u redu ovo. Mučili smo se sa napadačima, to je bio glavni problem i moramo da poradimo na tome, da pronađemo rešenje. Sada imamo četiri dana, analiziraćemo SAD i protiv Kine igrati kao da je finale. Bićemo agresivni jer moramo da pobedimo da bismo otišli u četvrtfinale", rekao je Gvideti.

Italijan je upitani za izmenu na ključnom poenu, kada je izveo Tijanu Bošković.

"A, dvostruka izmena. Bila je taktička, jer kada je Tijana bila nazad imali smo probleme. Nakon par promena, uradio sam tu duplu promenu. Nekada to radi, nekada ne. Ako radiš naučiš, ako ne - onda ne", rekao je Gvideti.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu