Nova vest
Odbojka 5

30.7.2024.

19:28

Kolaković: Bolan poraz, ali moramo dalje

Odbojkaši Srbije doživeli su i drugi poraz na olimpijskom turniru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MAST IRHAM

Od njih su bili bolji odbojkaši Slovenije koji su slavili u tri seta.

Po završetku meča, selektor Igor Kolaković je rekao da je ov veoma težak poraz za naš tim.

"Dosta bolan poraz, nije nam prijao ovaj poraz od Slovenije, ne samo zbog rezultata, nego i što mislim da koliko god je razlika bila očigledna u kvalitetu negde smo mislili da možemo da im pariramo i napravimo iznenađenje. U tom drugom setu smo imali inicijativu, mislim da smo i dosta dobro kontrolisali meč i onda u jednom trenutku smo zakočili i nismo našli rešenje za taj deo meča. To je poljuljalo kompletno samopouzdanje i za taj deo seta i nastavak i u nastavku nismo probali energetski da se vratimo", rekao je Kolaković.

Ispostavlja se da će tako meč sa Kanadom imati poseban značaj kada je reč o borbi za plasman u četvrtfinale.

"Utakmica sa Kanadom nadamo se da će biti odlučujuća za prolaz u četvrtfinale, tako da tu ne treba posebna velika priprema. Moramo da zaboravimo utakmicu sa Slovenijom kao što smo zaboravili utakmicu sa Francuskom".

Pokušaće da trgne ekipu posle dva poraza, ali to neće biti lako.

"Nedostajalo je kvaliteta. Kada nema kvaliteta u odnosu na protivnika verovatno možemo da pričamo o energiji. Ovo je šahovska partija, ovo nije uragan pa da se samo energijom može pobediti, mora i kvalitetom. Mi smo i u prvom setu izgubili tri poena zaredom na egalu i tu zakočili. Žao mi je jer su očekivanja bila znatno veća, ali šta je tu je, moramo dalje", zaključio je selektor srpskih odbojkaša. 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu