Nova vest
Odbojka 41

29.7.2024.

22:19

Dobar znak – odbojkašice nadmoćne nad domaćinom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom nad reprezentacijom Francuske od 3-0 (25:17, 25:17, 25:22) startovala je svoje učešče na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Srpske odbojkašica za dva dana očekuje duel drugog kola protiv reprezentacija SAD, dok će Francuskinje igrati protiv Kine.   

Malo sporije su srpske odbojkašice započele prvi set, dosta problema je bilo na servisu, ali su izabranie Đovanije Gvidetija uspele da se konsoliduju i steknu prvu osetnu prednost od 7:4. 

Onda je usledio blagi pad u igri, koje su Francuskinje iskoristile i izjednačile, i potom došle do prednosti, koja na sreću našeg tima nije dugo trajala. Srbija je došla do novog vođstva i razliku od dva poena je držala do finiša seta, kada se ona znatno povećala i to najviše zbog dobrog bloka, gde su dominirale Buša, Kurtagić i Lazović, dok je glavnu reč naravno vodila Tijana Bošković. 

Srbija je na kraju sa 25:17 osvojila prvi set. 

Drugi set je započeo u jednom izjednačenoj igri, gde se igralo poen za poen, a prvu osetnu prednost je stekla reprezentacija Francuske (9:7), ali od tada su srpske odbojkašice podigle svoj nivo igra i pokazale zbog čega pripadaju samom vrhu svetske odbojke.

Serija poena od 6:0 posle kojeg Srbija je dominirala u drugom setu, prednost je konstantno rasla i na kraju je drugi set okončan identičnim rezultatom 25:17 u korist srpskih odbojkašica. 

Treći set je započet sa prednosti Srbije sa 5:0, ali tu nije bio kraj, već su se Francuskinje vratile u igru i zakomplikovale situaciju u trećem setu. 

Usledio je blagi pad u igri Srbije, ali nije bilo opasnosti po neki preokret, jer su uglavnom naše odbojkašice kontrolisale rezultat u ovom setu.  

Kako je vreme odmicalo tako je Srbija stekla prednost koja je bila nedostižna za Francuskinje, čak su prišle na 24:22, ali je onda Bjanka Buša sjajnom dijagonalom osvojila poen koji je aktuelnim prvakinjama sveta doneo prvi trijumf na OI. 

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem našeg LAJV BLOGA.

Završeno

19:24

Semafor
(17:25, 17:25, 22:25)
  FRA   SRB  
  0 : 3  

22:32

Stanje u grupi
Standings provided by Sofascore

22:27

Statistika sa meča
Sofascore

22:19

III set, 22:25 – pobeda Srbije

Usledila je kratka serije Francuskinja, koje su prišle na 24:22, ali Srbija je preko Bjanke Buše došla do pobede u prvom kolu OI. 

22:13

III set. 19:22 – novi poen za Srbiju

Deluje da Srbija sada pravi tu kritičnu prednost 23:19 koju Francuskinje ne mogu da sustignu, tako da je za očekivati da naše odbojkašice uskoro i okončaju pobedom ovaj susret. 

22:10

III set, 17:20 – dobar potez Drče

Dobro se snašla Drča, Srbija ima tri poena prednosti 20:17 i nalazi se pred osvajanjem i trećeg seta. 

22:08

III set, 14:17 – sjajan potaz Bjanke Buše

Odlično je skuvala loptu Bjanka Buša, i sada je prednost Srbije 18:14, posle poena Aleksandre Uzelac. 

22:04

III set. 12:13 – izblokirana Tijana Bošković

Prednost Srbije iznosi svega dva poena prednosti, čak je i Tijana Bošković zaustavljena dvojnim blokom. 

Nova greška Bošković koja se ipak nije desila, jer je posle čelendža ustanovljeno da je lopta bila dobra 16:13. 

22:01

III set, 9:12 – blagi pad u igri

Prepolovljena je prednost Srbije u trećem setu, Francuskinje su spustile razliku na samo dva poena i to je razlog da Gvideti zatraži tajm-aut. 

21:57

III set, 5:9 – novi poen Tijane Bošković

Još jednom je Tijana Bošković bila nazaustavljiva, a onda je i Aleksandra Uzelac došla do svog novog poena i prednost Srbije je iznosila 11:5. 

Nova greška Francuskinja i prednost Srbije je na šest razlike. Dosta sada menja Đovani Gvideti, tako je sada Maja Ognjenović na klupi. 

Podeli:

Komentari 41

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu