Nova vest
Odbojka 2

29.7.2024.

19:51

Srpkinja u dresu Francuske: "Protiv Srbije sam uvek na dobitku"

Nina Stojiljković će imati dosta pomešanih emocija na otvaranju odbojkaškog Olimpijskog turnira.

Izvor: Mozzart Sport

EPA-EFE/MARKO METLAS

Ova Francuska odbojašica, srpskih korena koja nastupa za reprezentaciju "trikolora" u prvom kolu će imati možda i najteži zadatak, jer će im rivalke preko puta mreže biti upravo reprezentativke Srbije, koje na ovom turniru slove za možda i najveće fovoritkinje za zlatnu medalju koja im jedino nedostaje u svojoj bogatoj rzinici odličja sa velikih takmičenja. 

"Velika mi je čast da igram protiv Srbije. Kao i uvek, može da se kaže da je neuobičajeno iskustvo, ali... Kada sam započela proces i čitav ciklus, nisam ni zamislila da mogu da igram protiv najbolje reprezentacije na svetu. Sada se došlo do toga da na svim takmičenjima redovno imam priliku da odmerim snage sa ekipom kakva je Srbija. Zabeležila pobedu ili poraz, u svakom slučaju sam na dobitku“, istakla je Nina Stojiljković za Mocart Sport.

Nina će tako na prvom meču u sklopu Olimpijskog turnira imati priliku da igra protiv svog idola Maje Ognjenović. 

"Nisam očekivala, sve je predstavljalo iznenađenje! Ušla je devojka koja nam je bila vodič na Evropskom prvenstvu u Beogradu i rekla, između ostalog, da me Maja čeka. Pomislila sam tada kakva Maja, a onda sam izašla i shvatila da sam dobila neverovatan poklon. Osećala sam se počastvovano. Što se tiče igračkih kvaliteta, ona je na vrhu. Uvek možete da naučite nešto novo od svakog tehničara protiv kojeg igrate, mada nesumnjivo svaka od nas ima pečat i specifičan stil. Ognjenovićeva je favorit broj jedan zbog igre i karijere. Kada igram protiv nje, verovatno i ne obraćam toliko pažnju zbog fokusa. Međutim, kada napravi određeni potez, mogu samo da čestitam i skinem kapu, kako se to kaže u narodu“.

Ona jedan deo svog života provela u Srbiji, tačnije prvo u Nišu, a potom i u Beogradu, gde se preselila pošto je potpisala ugovor sa Partizanom. 

"Presrećna sam što sam uopšte imala priliku da provedem određeni period u Beogradu, bilo je prelepo. Mogla sam i da viđam porodicu, zaista sam se lepo osećala. Možda nisu uspele sve kockice da se slože i poklope, barem ako gledam isključivo sportsku stranu, ali uživala sam boraveći u srpskoj prestonici. Tokom sezone ukazala se i mogućnost da promenim klub. Pojačala sam ekipu Kalcita, pa sam na kraju i sezonu završila sa titulom“.

Sigurno da će biti određenim emocija kod Nine koja će u prvom kolu igrati protiv možemo reći svoje druge zemlje. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu