Nova vest
Odbojka 0

28.7.2024.

20:45

Kolaković: "Moramo da budemo zadovoljni"

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izneo je utiske posle poraza od Francuske u prvom kolu Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Sa Olimpijskih igara

Dejana Popović

U susretu A grupe Srbija je poražena od domaćina Francuske sa 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).

"I da smo pobedili, morali bismo da posmatramo sledeće mečeve kao odlučujuće. Jer, pobeda protiv Francuske ne bi nam dala apsolutno nikakvu prednost u slučaju da izgubimo od Slovenije i Kanade. Ovaj meč moramo da zaboravimo, jer biće potpuno drugačije protiv Slovenije i Kanada u psihološkom, taktičkom i bilo kom drugom smislu", rekao je Kolaković novinarima u Parizu.



Imao je razloga za zadovoljstvo, uprkos porazu.

"Zadovoljan sam setovima koje smo dobili. U prvom smo izdržali pritisak njihovog kvaliteta koji je bio očigledan. Isto tako, posle dva izgubljena seta, uspeli smo da se vratimo. Momci sa klupe su doneli potrebnu energiju i kvalitet koji je Srbiji bio potreban. Ušli smo u peti set i šteta je što smo u samom startu, sa nekoliko grešaka, napravili prostor Francuskoj da opusti ruku i ubedljivo privede meč kraju. Ali, ako realno razmislimo, moramo da budemo zadovoljni".

On je upitan i kako je bilo igrati pred 12.000 protivničkih navijača.

"Nervoza je bila prisutna, s razlogom. Nekima je prvi put ovde. Ali, videli ste da je atmosfera, koliko god bila inspirativna za Francuze, isto je uticala i na nas. I pored manjeg broja naših navijača, osećali smo se odlično. Kada je meč krenuo videli smo da imamo šanse. U nekim detaljima smo ih i iskoristili. Prekosutra je Slovenija, ekipa koja je bila prva u ENL i poslednjih sezona nas pobeđuje. Sigurno imaju kvalitet za ovo takmičenje, s razlogom je ovde. To je važniji meč nego sa Francuskom", poručio je Kolaković

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu