Nova vest
Odbojka 2

25.7.2024.

12:25

Bošković: "Osećam se kao u Riju"

Reprezentativka Srbije u odbojci Tijana Bošković izjavila je da joj je čast što će treći put nastupiti na OI.

Izvor: Tanjug

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

"Čast mi je što mogu da predstavljam Srbiju treći put na Olimpijskim igrama pa se nadam da ćemo biti zdravi i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo. Imala sam tu sreću da sam uzela zlato u Riju i bronzu u Tokiju, a najvažnije je da smo spremni mentalno i fizički i verujem u kvalitet naše ekipe. Hvala vam, daćemo sve od sebe da predstavljamo našu zemlju", izjavila je Bošković na konferenciji za medije.

Ona je naglasila da u reprezentaciji Srbije vlada pozitivna atmosfera.

"Najvažnije je da igramo dobro, ali ono što našu reprezentaciju krasi je odlična atmosfera medju devojkama. Mislim da će to biti izuzetno važno jer su Olimpijske igre posebne jer smo svi zajedno i značiće nam podrška ostalih sportista", rekla je Bošković.

Odbojkašice Srbije nalaze se u grupi sa SAD, Francuskom i Kinom. Prvi meč odigraće u ponedeljak od 21 čas protiv Francuske.

"Osećam se isto kao u Riju i uzbuđenje je veliko, a posle par dana u selu je uzbuđenje još veće. Ne bih mogla da izdvojim jednu reprezentaciju, turnir će biti veoma jak, kako sam i rekla. U našoj grupi izdvajam Ameriku i Kinu odlikovane reprezentacije iz Rija i Tokija. Bićemo spremni", poručila je Bošković.

Bošković je rekla da nema razloga da ne veruje u svoju ekipu, kao i da želi da osvoji zlato.

"Pokušaćemo da igramo sjajnu odbojku i da osvojimo zlatnu medalju koju želimo i koja nam nedostaje. Imamo veliko iskustvo i dosta igračica ima iskustvo, a imamo i igračice koja su ovo prve olimpijske igre. Iskustvo i mladost će biti dobra kombinacija za osvajanje zlatne medalje. Moram da kažem da imamo kvalitetnu ekipu, dobro smo se spremile i nema razloga da ne verujemo da ne možemo da osvojimo zlato", zaključila je Bošković.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu