Nova vest
Košarka 1

12.10.2024.

19:24

Fener pred Zvezdu bio na pragu šokantnog poraza VIDEO

Posle velike borbe košarkaši Fenerbahčea stigli su do druge pobede u domaćem prvenstvu protiv Jalovespor posle produžetka sa 97:90.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Niko nije očekivao da će tim koji je ostvario dve pobede na startu Evrolige imati mnogo problema sa ekipom koja je ove sezone novajllija u domaćem šampionatu. 

Kod Fenerbahčea najbolji je bio Hejs-Dejvis sa 22 poena, Biberović je upisao 16, dok je Kolson utakmicu okončao sa 14 poena. 

U redovima Jalovespor Vesli Klark je bio najefikasniji sa 23 poena. 

Posle izjednačene prve četvrtine, domaći su dobili drugi period sa 18:9 i tako sa dobrom prednošću otišli na veliki odmor. 

Očekivano je Fener uzvratio istom merom, pa je pred start poslednjeg perioda Jalovaspor je imao samo jedan poen viška. 

I onda je usledila drama. Domaći su imali dobijen meč, ali je Nikolo Meli na kraju svojom trojkom odveo klun iz Istanbula u produžetak, gde je ekipa Šarunasa Jasikevičusa odnela pobedu i tako zadržala maksimalan učinak. 

Italijan je prvo na sedam sekundi do kraja promašio oba slobodna bacanja, da bi posle grečke Klarka došao do lopte i pogodio trojku u poslednjoj sekundi regularnog toka meča.

Fenerbahčeu sada sledi dupla nedelja u Evroligi, koju će započeti duelom protiv Crvene zvezde u trećem kolu. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu