Nova vest
Košarka 6

14.8.2024.

19:12

Heroj: Svečani doček za Aleksu Avramovića VIDEO

Srpski košarkaš Aleksa Avramović i trener Marko Marinović svečani su dočekani u Čačku.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Harry Langer/DeFodi Image/Profimedia

Aleksa Avramović i Marko Marinović su bili deo reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rođeni Čačani, svečano su dočekani u gradu, a posebno Avramović koji je bio najbolji defanzivac turnira.

"Aleksa, Aleksa, Aleksa", uzvikivali su okupljeni dok se on nije pojavio i obratio navijačima.

"Hvala na divnoj najavi, hvala grade na svemu što je pruženo. Marko i ja opravdavamo, nadam se, na pravi način. To je velika ljubav, poverenje i samopouzdanje. HVala na svemu i trudimo se da ostavimo jak utisak na vas, da vam damo pažnju i vetar u leđa. Za ovo vredi živeti. Imao sam cilj da svojoj zemlji i narodu u ovim teškim vremenima donesem trenutak radosti. Marka bih posebno pomenuo jer je u nekim teškim momentima života bio uz nas i on je moj brat do kraja života. Hvala vama  koji ste došli u ovom broju i nadam se da ovo nije poslednji put već da ćemo se mnogo puta ovako družiti i ljubav pružati jedni drugima. Hvala mojoj porodici, svima koji su tu uz mene od mog broja jedan i prvog dana košarke. Hvala vam", rekao je Avramović.

Izvor: Tanjug


Upitan je da izdvoji jedan deo sa Olimpijskih igara.

"Najlepši trenutak je dodela medalja gde smo imali višak vremena slobodno... Bili smo jako lepo raspoloženi i mislim da je to najsrećnija dodela bronze ikada. Retko se vidi da jedan čovek i sportista iz Čačka igra na Igrama a kamoli da osvoji medalju. Počastvovan sam. Ta debela medalja je ponos koji sam osetio i ponos i ljubav i sreću u srcu...", poručio je Avramović.

Potom se okupljenim ljudima obratio Marko Marinović.

"Pre svega hvala ljudima na lepom dočeku. Treba da budete ponosni što je Aleksa iz Čačka, jer je on pravi produkt naše košarke i čovek je koji se bori za svaku loptu i jedan je od najzaslužnijih za osvojeno treće mesto na Olimpijskim igrama. San svakog sportskog radnika je da ode na Olimpijske igre i tamo osvoji medalju. Ja sam presrećan i medalju bih posvetio četvorici momaka koji su ovde i mom pokojnom ocu. Hvala još jednom i želim vam da opet sačekate Aleksu ovde sa zlatnim odličjem", poručio je Marinović.

O Australiji i pobedi posle -24...

"Bilo je veoma burno. Razmišljali smo kako da pobedimo i uspeli smo"


 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu