Nova vest
Košarka 16

14.8.2024.

18:13

"Sudijske odluke su sprečile svetsko čudo"

Srpski stručnjak i trener Monaka Saša Obradović je izneo svoje utiske o nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu i učinku naših košarkaša.

Izvor: Kurir.rs

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Košarkaši Srbije su se iz Pariza vratili sa bronzanim odličjem oko vrata, ali su pokazali najbolju igru na turniru, što je u razgovoru za "Kurir" istakao i Obradović.

"Naravno da sam fokusiran na moj sport, ali kao neko ko predstavlja naš narod, velika je čast i ponos imati takvo predstavljanje sportista. Mislim da i u odnosu na prošle OI, ne možemo, a da ne budemo prezadovoljni, a pogotovo govoreći o mom sportu, ali i vaterpolu koji je možda i najviše pokazao taj srpski inat. Što se košarke tiče, mislim da ta bronza sigurno ima zlatni sjaj. Mislim da je rekao i Vasa, ali super se osećaj zbog načina na koji smo igrali. Stoji da je bilo nekih radnji koje su nas ometale, sudijske odluke, kako bismo napravili svetsko čudo. Svi mi koji radimo, koji smo u ovom sportu, možemo biti ponosni na ekipu i stručni štab", objasnio je Saša.

Potom se osvrnuo na konstantno upoređivanje SAD ekipe sa Drim timom, ali i našeg tima sa nekim ranijim izdanjima.

"Neke pripreme i mečevi su pokazivali individualnu nadmoć koji su imali Amerikanci, međutim, normalno, prijatno sam iznenađen načinom i tim individualnim kvalitetom koji je prilično bio neutralisan, što dobrom odbranom, što organizovanim napadom. Tako smo kontrolisali meč. Kada ljudi porede šta se desilo 1996. godine, mislim da to nije za poređenje, druga su vremena, ekipa koja je tada bila, kao i 1992. godine, sigurno su bili najbolji u tom trenutku. Tako i danas, sigurno smo igrali sa najboljima koje imamo, vodili smo do zadnjeg minuta, a to se nije desilo 1996. godine, iako smo imali neki egal. Nijanse su odlučivale, svakako i dalje mislim da bi bilo zasluženo da smo ušli u finale, a verujem da bismo tada napali zlatnu medalju", zaključio je Obradović.

Podsetimo, "orlovi" su na Olimpijskim igrama doživeli samo dva poraza i to od Amerikanaca.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu