Nova vest
Košarka 11

13.8.2024.

11:08

Micić za B92.sport: "Jesmo izgubili od SAD, ali..."

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić je u razgovoru za B92.sport sumirao utiske iz Pariza odakle su se naši košarkaši vratili sa bronzanim odličjem oko vrata.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Starsport

Košarkaši Srbije su dočekani kao pravi šampioni. Ispred Skupštine grada Beograda pozdravilo ih je više od 50.000 ljudi, a Vasilije Micić je u razgovoru za B92.sport poručio da još uvek nisu potpuno svesni uspeha.

"Iskreno, i jesmo i nismo svesni šta smo uradili. Više je ta radost naroda potvrda svega. Mi smo se trudili, mislim da nam treba još vremena. Kod nas u Sbriji se najviše vrednuju Olimpijske igre, sport kao što je košarka veliku popularnost i za ovu generaciju koja je ovde prisutna je baš lepa činjenica da smo uspeli da pečatiramo i uzmemo medalju", istakao je Micić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

Nakon bolnog poraza od Amerike u polufinalu pred reprezentativcima je bilo tek nešto više od 30 sati za odmor, a onda je usledio meč za bronzu i to protiv svetskih šampiona – Nemačke.


"Nema tu mnogo opcija, moraš da se oporaviš mentalno i fizički. Utakmica sa Amerikom je i nama bila, iskreno, i podstrek vezan za naš kvalitet koji realno posedujemo. Jesmo izgubili, to niko ne voli, ali smo kroz tu utakmicu videli šta je potencijal i bez obzira na malo vremena između dve utakmice, imali smo rezerve, izašli i pobedili svetskog šampiona. Mislim da sad imamo priliku da praimo taj kontinuitet", objasnio je Vasa.

Na kraju, poručio je da za jednog sportistu nema lepše emocije nego da bude sa svojim narodom.

"Ja volim. Doživeo sam balkon 2017. posle Evropskog, ali nekako sam sad sa svim sportistima koji su tu, uz naš narod i nema tu lepših emocija – bar iz ugla jednog sportiste", zaključio je Micić u razgovoru za B92.sport.

Podsetimo, jedina dva poraza na Olimpijskim igrama u Parizu reprezentacija Srbije zabeležila je protiv Amerike.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu