Nova vest
Košarka 9

12.8.2024.

22:35

Pešić o meču protiv SAD: "Čudne stvari su se dešavale"

Selektor Srbije Svetislav Pešić još jednom se osvrnuo na poraz od SAD (95:91) u polufinalu Olimpijskih igara, tokom dočeka naših olimpijaca u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Nikola Gligić/Starsport.rs

Srbija je bila bolji protivnik tokom čitavog meča, vodila, ali su Amerikanci na kraju bili ti koji su prošli do finala i osvojili zlato.

"Znali smo kakva ekipa su Amerikanci. To smo prihvatili. Iz prve dve utakmice smo poprilično naučili. Prilagodili smo se protivniku i odigrali smo jednu dobru utakmicu, držali smo fokus", rekao je Pešić i dodao:

"Desilo se to što se desilo, čudne stvari su se dešavale. I pre utakmice, i za vreme utakmice. Pogodilo se da na kraju nismo uspeli, ne samo zbog tih čudnih stvari, nego su nam se i dva važna igrača razbolela. Ne tražimo nikakve alibije, ali za takav meč moraš imati više igrača, jer ovi igrači koji su držali celu utakmicu nisu više imali snage."

Nastavio je da priča o meču sa tzv. "drim timom".

"Mi smo bili iznenađeni. Mi smo računali da idemo na Nemce. Međutim, nejasno je bilo nama. možda smo i mi informisani na neki drugi način. To se desilo. Šta da radimo. Na žalost, takmičenje na Evropskom, Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama nije kao klupsko takmičenje gde se unapred sve zna možeš da tempiraš formu. Za nas je bilo izennađenje da igramo sa Amerikancima. Pokazali smo da je evropska košarka veoma blizu američkoj košarci i bili smo veoma tužni što smo izgubili, ali i ponosni što smo pokazali da je evropska košarka, naša košarka popričlično napredova", zaključio je Pešić.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu