Nova vest
Košarka 2

12.8.2024.

15:01

Jokić i Bogdanović u samom vrhu OI u Parizu

Srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović odigrali su odlično na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Košarkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i na taj način napravili uspeh i obradovali naciju.

Zlatna medalja je otišla u ruke Sjedinjenim Američkim Državama, koje su umalo poražene od Srbije u polufinalu posle velike drame, dok je srebro osvojila Francuska.

MVP je Lebron Džejms iz tima SAD, najbolji defanzivac je bio Aleksa Avramović iz Srbije, a za najboljeg trenera je proglašen selektor Francuske, Vensan Kole.

Što se najboljeg strelca tiče, najviše je ubacio srpski centar Nikola Jokić. Džoker je imao 113 poena, a na drugom mestu je završio Nemac iz Orlanda, Franc Vagner sa 111, dok je treći takođe bio srpski as, igrač Atlante, Bogdan Bogdanović sa 105 poena.

Iza njih su Janis Adetokumbo i Denis Šruder sa po 103 poena, zatim Vembanjama sa 95, Stef Kari je postigao 89, Lebron 85, Šej Gildžes Aleksander i Geršon Jabusele imali su po 84 poena.

Dobra stvar po Srbiju je što su dvojica reprezentativaca u samom vrhu.
 


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu