Nova vest
Košarka 1

11.8.2024.

13:26

Pešić dobio pitanje, pa ga usmerio ka Bogdanu: "Olako se shvate neke utakmice"

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izneo je utiske posle povratak u Beograd nakon osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" selektor Pešić je dobio pitanje vezano za Bogdanovića i to što je ostvario veliki uspeh kao sada već jedan od veterana.

"To možete njega da pitate", rekao je Pešić.

Mikrofon je preuzeo Bogdanović.

"Zahvalio bih se svima na podršci, pre svega našoj porodici jer su bili tu oko svih nas i svima su najveća podrška. Napravili smo takvu atmosferu, od početka se to gradilo i neka novija ekipa je to sve gradila, tako da ovo leto možemo da budemo zadovoljni rezultatom", kazao je član druge najbolje petorke na OI.

Pešić je imao interesantno izlaganje, gde je objasnio zajedništvo i poštovanje među igračima.

"Ne znam šta bih dodao. To zajedništvo, to nije odjednom nastalo već se gradilo kroz poštovanje na utakmicama, treninzima i taj rispekt među nama... Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj pa ni mi sami nismo znali naše domete, ali smo znali da su visoki i verovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, kao što sam i rekao i trudili smo se da što više vremena provedemo zajedno", izjavio je kapiten.

Nakon pitanja o pripremi za Nemačku i bronzu, Bogdan je poručio:

"Poslednja utakmica i to smo znali, ali bio je to težak meč jer je to meni najteža utakmica možda bila protiv Sudana. Gubimo od Australije 24 razlike i nekako se olako shvate te neke utakmice koje su prošle i dobijene i Amerikanci i medalja je veća pažnja, a mi kao sportisti znamo kroz šta smo prošli i to nas čini jačim, ujedinjuje nas i to je to", dodao je Bogdanović.

Konferenciju košarkaške reprezentacije pratite uživo uz B92.sport.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu