Nova vest
Košarka 35

11.8.2024.

8:46

Embidu zviždala cela dvorana, on im se smejao u lice VIDEO

Kamerunac sa američkim i franucskim pasošem Džoel Embid bio je u centru pažnje tokom ceremonije dodele medalja, kao najomraženija figura za domaću publiku.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši SAD savladali su Francusku u još jednoj prilično tesnoj utakmici, doduše ne tako tesnoj kao sa Srbijom, a nakon meča, prilikom dodelje medalja, Embid nije ostao ravnodušan na zvižduke francuskih navijača sa kojima je tokom Igara razvio "poseban odnos".

U trenutku kada je spiker objavio njegovo ime, bio je to i momenat kada je stavljao "zlato" oko vrata, zaglušujuća buka zvižduka prolomila se "Bersijem".

Embid je jedva čekao, to ga je sasvim zabavilo, pa je uz osmeh pozvao navijače da budu glasniji. Ubrzo su mu se i ostali saigrači pridružili u ovoj svojevrsnoj predstavi. Svi su podigli ruke i nastavili da provociraju sa podijuma. 

Embid je gotovo na svakoj utakmici u Parizu bio izviždan, očekivano, s obzirom na to da je "izdao" Francuze koji su ga očekivali u njihovoj reprezentaciji.

On je, ipak, odabrao SAD.

Dan pred finale je, pomalo i u šali, najavio da mu je želja da na kraju osvoji zlato i uživa u zvižducima Francuza.

"Volim Francusku, ali me ne plaše. Nisam bio kod kuće i razmišljao: "O moj Bože, želim da igram sa Francuskom, nadam se da će se tako završiti, jer bi to bio divan završetak, da bi navijači bili ludi, da ću moći da uživam u njihovim zvižducima", što ću još da uradim u finalu (osmeh). Postoji samo jedan cilj: osvojiti zlatnu medalju, ma koliko to koštalo", poručio je centar Filadelfije Seventisiksers.
 

Podeli:

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu