Nova vest
Košarka 21

11.8.2024.

8:23

Jabusele o "posterizovanju" Lebrona: "Okačiću sliku kod kuće" VIDEO

Francuski košarkaš Geršon Jabsuele spektakularnim zakucavanjem preko Lebrona Džejmsa obeležio je meč za zlato na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Francuska je izgubila, ali za utehu Jabuseleu ostaje trenutak za pamćenje - autoritativno je zakucao preko jednog od najboljih igrača svih vremena.

Hladne glave, posle meča i dodele medalja, bilo mu je još jasnije kakav je potez izveo.

"Neverovatan potez. Kada sam ga video, pomislio sam ili ću da zakucam ili će me blokirati. Nisam imao izbora. Nisam mogao da idem na polaganje. U tom trenutku ne razmišljate puno i kada sam video kontakt i na kraju uspeo da zakucam ubrizgao sam svima nama samopouzdanje, to nas je poguralo", rekao je Jabusele.

"Kralj"se našao na zemlji posle silovitog naleta Jabuselea što je samo pojačalo vizuelni utisak spektakularnog trenutka.

Slika Lebrona koji pada i Jabuselea koji se kači za obruč obišla je svet. Da nije bilo "rafala" Stefa Karija i pobede Amerikanaca mnogo više bi se pričalo o bravuri koju je izveo francuski košarkaš.

Ovako, pomalo je protekao u senci slavlja "drim tima".

"Koliko vidim, ne priča se mnogo o mom potezu u ovom trenutku, ali ja ću ga ipak uramiti i okačiti kod kuće", u šali kaže Jabusele.

Francuski krilni centar je dve sezone igrao u NBA (2017-2019), u dresu Bostona, pre nego što se vratio u Evropu.

 

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu