Nova vest
Košarka 2

10.8.2024.

17:30

Šruder ponosan uprkos porazu: "Igraću do 40. godine za Nemačku"

Košarkaški reprezentativac Nemačke Denis Šruder razočaran je posle poraza od Srbije u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama, ali je izuzetno ponosan na ekipu čiji je kapiten.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nemci su tako propustili šansu da se i sa trećeg uzastopnog velikog takmičenja vrate sa odličjem. Sa Eurobasketa doneli su bronzu, sa Mundobasketa zlato, ali im je olimpijsku medalju ispred nosa uzela Srbija.


Epilog meča za treće mesto teško je pao svima u nemačkom timu, priznaje kapiten Nemaca.

"Slomljeni smo", kaže na početku razgovora sa medijima, ali potom ponosno ističe:

"Pre svega, moramo da se zahvalimo našem treneru za sve što je uradio za Savez i košarku u Nemačkoj. Doneo je kulturu, uživanje i atmosferu u svlačionicu poslednje tri godine. Tokom tog perioda osvojili smo dve medalje na najvećim takmičenjima. Prirodno, želeli smo i treću, ali bez obzira što nismo, postigli smo nešto što niko nije pre nas. Momci su trenutno razočarani zbog poraza ali srećni smo šta smo sve postigli u poslednje tri godine, kada pogledamo".

Novi plejmejker Bruklina kaže da mu je zadovoljstvo što prioada grupi igrača koaj predstavlja Nemačku

"Ja sam igrao košarku kao što nikad nisam u karijeri. Niko nije bio sebičan i svi su mislili samo o pobedama. U ekipi su sve momci sa karakterom i visokom inteligencijom. Selektor me je izabrao za kapitena i to je najveća čast koju neko može da dobije. Pokazali smo da je nemačka košarka jedna od najboljih na svetu. Osvojili smo dve medalje, zaključno sa svetskim prvenstvom. Želeli smo da postignemo još više ove godine, ali sada ćemo raditi još jače i pokušati da ostvarimo još jedan veliki uspeh narednog leta", rekao je Šruder aludirajući na Eurobasket u Letoniji.

Dodao je i to da još dugo godina želi da igra za Nemačku koja, veruje, ima svetlu budućnost.

"Igraću do 40. godine sa ovim momcima, to mi je cilj. Budućnost nemačke košarke je svetla. Naš tim do 18 godina osvojio je Evropsko prvenstvo. Imamo talentovane momke do 20 godina, kao i Isaiju Hartenštajna. Nadam se da će svi momci u sadašnjem timu nastaviti da igraju. Volim ih. Da, igranje za reprezentaciju mi je najdraža stvar, uz druženje sa porodicom. Nadam se da će naš novi selektor biti neko poput Gordona i pomoći nam da idemo napred".


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu