Nova vest
Košarka 21

10.8.2024.

14:08

Pešić ostaje selektor Srbije?!

Svetislav Pešić mogao bi da ostane selektor Srbije i posle Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pešić je u najnovijem mandatu na klupi "Orlova" ostvario fenomenalan uspeh poslednje dve godine – bio je drugi na svetu i treći na Igrama.

Njegov ugovor sa KSS-om planirano je da istekne posle Pariza, a mnogi su to percepirali kao da on sigurno više neće biti šef stručnog štaba.

Upitan o planovima posle osvajanja bronze na OI, Pešić je rekao da ni sam ne zna šta će da radi u narednim danima.

"Sada je vreme proslaviti ovu veliku pobedu i bronzu. Nemam nikakve planove. Prvi put u životu ne znam šta ću da radim narednih par dana. Biću sa porodicom, prijateljima, slaviću... Otići na odmor. Ne znam, stvarno", rekao je Pešić.

Popularni Kari je zatim govorio o srpskoj košarci i njenim problemima.

"Svi znaju da sam spreman da pomognem srpskoj košarci. U ovom trenutku mi nemamo nacionalnu ligu, iako je košarka u Srbiji najbitniji sport. Moramo da razmislimo o unapređivanju naše košarke", rekao je Pešić i dodao:

"Ko će biti selektor, šta je sa ostalim funkcijama? Ne znam. Sada je bitno analizirati ove Olimpijske igre i spremiti se za Los Anđeles 2028".

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu