Nova vest
Košarka 6

10.8.2024.

13:54

Bogdanović: "Osvojiti bronzu je teže nego srebro - to je bio ključ"

Bogdan Bogdanović, kapiten Srbije, razgovarao je sa novinarima na konferenciji za medije posle pobede nad Nemačkom.

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku rezultatom 93:83 na Olimpijskim igrama u Parizu i osvojila bronzanu medalju.

Svetislav Pešić je na maestralan način postavio taktiku za Nemce i "Orlovi" su zasluženo pobedili dvocifrenom razlikom i došli do bronze.

Kapiten Bogdanović je imao 16 poena, a posle medalje je na konferenciji poručio.

"Hvala svim navijačima koji su nas podržali, kao i našim porodicama. Veoma sam ponosan, ovo je veliki uspeh. Ostaje žal zbog meča sa Amerikom, ali sam ponosan na sve u timu", rekao je Bogdan.

Bogdanović je upitan i o slavlju prema Karmelu Entoniju.


"Ako me znate, ja uživam u igri, uvek se takmičim. Igram se sa vatrom. Radio sam to i pre mnogo vremena, znam da neko misli da je provokacija, ali to je za mene uživanje. Čak i poštovanje prema Karmelu Entoniju, da imamo njega tu kao legendu, ništa osim poštovanja".

Bogdanović je sa reprezentacijom do sada osvajao srebrne medalje, da li je ova bronza draža.

"Znam... Kada stojite na podijumu, tu su broj jedan, broj dva i broj tri. Ali u mom iskustvu, osvajanje bronzane medalje je dosta teže nego osvojiti srebro. Na podijumu deluje tako, ali za mene... Ja sam ponosan na način kako smo igrali tokom čitavog turnira, čak i kad smo izgubili rezultat nije bio prava slika načina na koji smo igrali. Ali ponosan sam na način kako smo završili turnir. Kako je trener rekao ovog jutra, mi smo izgradili karakter, izgradili smo pobedničku kulturu i rečeno je da završimo tako. Ponosan sam na način na koji smo završili", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je otkrio i da su zajedništvo ekipe  i iskusan trener bili presudini da se podignu posle bolnog poraza od SAD.

"Imali smo jednog od najiskusnijih trenera. Ali dao nam je sjajan govor, čak i posle utakmice, podigao nas je zadržao duh tima. Sve što smo uradili, to je timski uspeh, čak i kad smo izgubili, imali smo isti majndset, nismo spavali tokom tog dana. Bilo je kasno, a kad smo se probudili, on je bio spreman. Malo duži sastanak nego obično, ali to je njegov način. Nismo se bunili. Nismo ni kasnili, igramo zajedno, pobeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Mi slavimo zajedno, sve radimo zajedno. To je ključ uspeha", rekao je Bogdan.

"Naravno, ali ovaj turnir je gotov. Ponosan sam, srećan sam kako smo zavšrili. Možemo biti zadovoljni kako je gotovo, vreme je da slavimo ovu pobedu. Možemo samo biti ponosni".

Da li je bilo dodatne motivacije zbog poraza u Manili?

"Naravno da smo imali, ali smo imali i više samopouzdanja jer znamo šta Jokić donosi nama i Vasa, kao i svi ostali. Mi smo znali da igramo sa njima i znali smo da ćemo igrati protiv njih, nastavili smo da igramo košarku, da igramo na naš način. Nismo bili uplašeni. Igrali smo odličan turnir i hteli smo da ga završimo sa pobedom. Srećan sam da smo dobili danas. nadam se da ćemo biti zdravi, što sam rekao na početku. Nadam se da smo zdravi i motivisani, jer bez toga je teško napraviti bilo šta. Nadam se da ćemo ostati zdravi i motivisani za iduće turnire", poručio je Bogdanović.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu