Nova vest
Košarka 11

10.8.2024.

13:20

Micić: "Jokić me učinio 30% boljim"

Vasilije Micić rekao je da je olimpijska bronza najveća stvar koja mu se desila u karijeri.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Srbije u borbi za treće mesto ma Olimpijskom igrama, pošto su pobedili Nemce u borbi za bronzu.

Micić je sa Srbijom prethodno osvojio samo srebro na EP 2017. godine

"Meni iskreno je ovo najveće dostignuće u karijeri, verujem za mnoge. Nije bilo lako i svako je imao tih svojih 48 sati da nađe motivaciju. Za većinu je bila prilika da izborimo odličje za našu zemlju. Odigrali smo posle SAD najbolju utakmicu protiv jednog sjajnog tima. Moja porodica je ponosna bila posle SAD, ne osećamo gorčinu već zaslužen žal jer smo odigrali sjajnu utakmicu", rekao je Micić.

On se posebno zahvalio na podršci.

"Podrška znači, crpimo energiju iz naroda da se vratimo. Jutros nikad teže buđenje, ali je vredelo, za medalju. Došli smo nabrijani, ja ne znam da opišem kako igram, bolje sam se osećao i bilo je dobro. Imamo sjajnu ekipu i bilo bi lepo da se držimo, da dođe neko zlato".

Neizostavno pitanje bilo je o Nikoli Jokiću i igranju sa njim.

"Učinio me je jedno 30 posto boljim, a i druge. Ističem njegovo ponašanje, mesec i po dana, neverovatan dečko i kapa dole. Ne vidi se razlika u njegovom ponašanju", dodao je.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

8 h

Novo Sport Video Menu