Nova vest
Košarka 6

9.8.2024.

18:26

"Srbija ima velike šanse za bronzu; Jović nije bio zdrav, Milutinov temperatura – šteta"

Srpski NBA trener Darko Rajaković prokomentarisao je duel između Srbije i Amerike na Olimpijskim igrama.

Izvor: Index.hr

EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Srbija je odigrala jedan od najboljih mečeva u svojoj istoriji, ali na kraju ostala bez sreće i naklona sudija.

Šef stručnog štaba Toronto Reptorsa dao je svoje viđenje spektakla.

"Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, prava poslastica za sve ljubitelje košarke. Srbija ju je otvorila na fantastičan način, igrali smo dobro, uspeli usporiti Ameriku, ne dozvoliti da igraju tranziciju, dobro kontrolisali skok, igrali kontrolisane napade. Uzimali smo odlične šuteve i na početku sve pogađali, što je pomoglo u tome da ih usporimo, ne dopustimo da trče u tranziciji, u čemu su najbolji", rekao je Rajaković za hrvatski "Index".

Rajaković je istakao da bi Amerikanci bili u mnogo većem problemu u prvom poluvremenu da se Stef Kari nije "zapalio", a da je u drugom poluvremenu problem napravio i Kevin Durent.

"Mi smo imali šanse, ali, nažalost, nismo uspeli da pogodimo neke dobro izgrađene šuteve i naravno da se ovakav protivnik onda vrati i preuzme momentum", objašnjava srpski stručnjak.

Rajaković je zadovoljan požrtvovanjem "Orlova", a ističe i da su zdravstveni problemi bili relevantni.

"U polufinalu su svi bili svesni da je već napravljen ogroman rezultat, igrači su bili malo opušteniji jer su znali da nemaju puno da izgube, a mogu jako puno da dobiju. Svi igrači doprineli su igrajući na visokom nivou, šteta je samo što Nikola Jović nije bio zdrav jer bi mogao dati dosta i što je Milutinov igrao pod temperaturom. Mislim da su svi dali i više od maksimuma".

Srbiju sada očekuje duel sa Nemačkom (nedelja, 11.00) za bronzanu medalju.

"Najbitnije je da ekipa ima mir u pripremi za utakmicu jer je došla da osvoji medalju. Protiv odlične Nemačke biće nezgodno jer je termin u 11 ujutru, ali isti je za obe ekipe. Jako je malo vremena za analizu i pripremu, samo jedan trening i jedno gledanje snimaka, ali mislim da će tim ući spreman i fizički i psihički, dajem velike šanse da ćemo osvojiti bronzu", rekao je Rajaković i podvukao:

"Jokić je prevaga u svakoj ekipi, on je najbolji igrač na planeti i sve oko sebe čini boljima. Svi su prihvatili način na koji igramo i hijerarhiju, on vodi ekipu na fantastičan način i to je ogroman plus za nas u odnosu na Svetsko prvenstvo".

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu