Nova vest
Košarka 18

9.8.2024.

17:33

Pešić pred borbu za bronzu: "Da zalečimo prvo rane od Amerikanaca" VIDEO

Selektor Srbije Svetislav Pešić izjavio je da njegov ztim treba da celi rane posle Amerike i da za Nemce treba da spreme dobar plan igre.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
OKS/Ivica Veselinov

Srbija će u borbi za bronzu igrati u subotu od 11.00 protiv selekcije Nemačke i biće to repriza finala SP u Manili prošle godina.

Pešić je pre izlaganja o meču sa Nemcima čestitao vaterpolistima na finalu Olimpijskih igara.

"Čestitam našim vaterpolistima plasman u finale, srdačno ih pozdravljam i želim im sve najbolje u finalu", rekao je Pešić i osvrnuo se stanje svog tima posle poraza od SAD u polufinalu.

Iz Pariza – Dejana Popović

 


“Mi prvo da zacelimo rane od sinoćnje utakmice. Pre svega da se fizički vratimo u neko prvobitno stanje, kao pred utakmicu sa Amerikancima. S obzirom na naše medicinske probleme koji nas prate poslednjih dana. Okrenuti smo skroz tome, već smo imali jedan sastanak sa igračima. Večeras pred spavanje još jedna analiza i sutra rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati", rekao je Pešić.

Srbija je u finalu Mundobaketa izgubila svetsko zlato porazom od ekipe koju vodi Gordona Herberta, pa je u Parizi prilika za revanšu u borbi za treće mesto na OI.

"Znamo sa kim igramo, vrlo ih poštujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka. Borben! Istovremeno, oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već poslednje dve-tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima. Naravno, nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo. Moramo, pre svega, da mislimo na naš plan igre. To je ono što, u ovom trenutku, mene lično i moj trenerski staf najviše okupira. Da možemo da pronađemo prave odluke, da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali".

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu