Nova vest
Košarka 5

9.8.2024.

23:45

"Pobedila je ekipa koja košarkaški nije bila bolja"

Bivši košarkaš Igor Rakočević se oglasio na društvenoj mreži "X" i prokomentarisao poraz Srbije od SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Neverovatnu košarku gledali smo u polufinalu između Srbije i Amerike. Izabranici Svetislava Pešića vodili su čitavih 37 minuta, ali na kraju ipak nisu uspeli da slave, što nikako nije bacilo senku na veliku borbu koju su pokazali na parketu.

Rakočević smatra da trijumf nije otišao u ruke boljem timu.

"Svaki gledalac, igrač, trener, košarkaški radnik, svako ko ima ikakve veze sa košarkom danas treba da bude ponosan zbog načina na koji nas je reprezentacija predstavljala na utakmici protiv SAD. I ne samo košarkaški, u tom smislu smo ih u velikoj meri nadigrali, 38 minuta smo bili bolji, igrali tečnije, brže, kolektivnije, sa mnogo kvalitetnijim kretnjama u napadu, dodavanjima, agresivnom i požrtvovanom odbranom. Kari Pešić je napravio igru gde je svaki igrač našao svoje mesto u ekipi, svi su igrali dobro i tempirao im je formu savršeno. Zalaganje, želja za pobedom, timski rad i vera u sebe su bili na najvišem mogućem nivou. Pobedila je ekipa koja košarkaški nije bila bolja na terenu, isključivo zbog individualnih kvaliteta trojice igrača. Stef Kari, koji je bez ikakve dileme najbolji šuter svih vremena, Lebron koji je sa svojih 39 godina igrao sa onolikom željom i liderskim kvalitetima, i na kraju Durant, koji ima ‘mid-range’ (poluodstojanje) igru najbolju u NBA, su doneli Amerikancima pobedu", izjasnio se Rakočević.

Takođe, prokomentarisao je i prelomni trenutak meča.

"Ključni momenat, gde nismo imali sreće (a uvek je potrebno i malo sreće), je na minut i po do kraja kada nismo pogodili otvorenu trojku, a sa druge strane Kari pogađa šut uz mnogo sreće gde se lopta nekoliko puta odbija od obruč pre ulaska u koš. Sudije su takođe tolerisale NBA polazak u dribling (pogotovo Embidu), sto je moglo biti suđeno kao koraci nekoliko puta. Mogao je i faul u poslednjem napadu da se napravi ranije (na recimo Embidu), ali nismo imali tajm-aut pa je bilo mnogo teže reagovati u tako kritičnim momentima. U svakom slučaju, svaka čast našima, bilo je veliko zadovoljstvo gledati, pokazali smo celom svetu kako se igra košarka i bori za svoj dres", zaključio je Igor.
 

Podsetimo, košarkaši Srbije će se za bronzu boriti u subotu od 11 sati protiv selekcije Nemačke, od koje su pretrpeli poraz u finalu Mundobasketa u Manili prošle godine.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu