Nova vest
Košarka 50

9.8.2024.

12:25

Durent besan posle Srbije: "Nikoga je***o ne zanima šta vi jadnici mislite"

Američki košarkaš Kevin Durent imao je šta da kaže na društvenim mrežama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši SAD pobedili su Srbiju rezultatom 95:91 u polufinalu Olimpijskih igara.

Oni će se protiv Francuske boriti za zlato, a Srbija protiv Nemačke za bronzu.

Lebron je meč završio sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija i upisao tripl-dabl, pa je poput Karija morao da "poludi" kako bi se pobedila Srbija.

Nakon meča, Kevin Durent je "vileneo" društvenim mrežama i svađao se sa svojim sunarodnicima koji su bili oduševljeni igrom Srbije.

"Odakle ste vi?", bilo je pitanje Durantule na objavu da Srbija treba da bude ponosna.

Ovo je privuklo dosta pažnje i dobio je mnogo poruka, pa se posebno osvrnuo na jednu čiji je autor navijač Denver Nagetsa, ekipe za koju igra srpski centar Nikola Jokić.

"Poruka za navijače Nagetsa, nikoga je*eno ne zanima šta vi jadnici mislite oko toga ko je najbolji igrač u ligi. Svi veliki igrači poštuju Jokića, ali ga ne obožavamo i ne slavimo kao Boga kao vi iako smo svesni koliko je briljantan. Provociramke vas jadnika koji ste navijali protiv nas je deo igre", napisao je Kevin Durent.

Podsetimo, Durent je nedavno postao najbolji strelac u istoriji SAD, a ukoliko pobede Francusku u nedelju postaće igrač sa najviše medalja sa Olimpijskih igara i na tronu preskočiti Karmela Entonija.

 

"Niste bitni! Vaše mišljenje nije bitno!"


Durent je nastavio raspravu na Tviteru i proširio temu.

"Hajde da razgovaramo o navijačkoj kulturi koja je nedavno stvorena. Mnogo ogromnih ega koji veruju da su razlog za napredak sporta. Mnogo obožavanja idola, mnogo mržnje i podela zasnovanih na pobedama i porazima, mnogo nepoštovanja rada koji ulažu ovi neverovatni sportisti, uglavnom ljudi koji ne znaju šta je potrebno da bi bili dobri u bilo čemu osim u razgovoru ... Idi uradi nešto i skloni se s puta", napisao je KD.

Jedan navijač je istakao da igračima smeta što navijači treniraju pojedince poput Janisa Adetokumba i Nikole Jokića kao što su Majkla Džordana i Lerija Birda.

"To je ono što vi radite, vi klovnovi. Koristite igrače da pogurate ove otrcane planove koje imate. Ovo je bratstvo, vi niste deo toga. To je sada problem jer zbpg društvenih mreža vi klovnovi šetate okolo i busate se u grudi kao da značite nešto. Ne značite! Vaše mišljenje nije bitno!", zaključila je NBA zvezda.


 

Podeli:

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

17 h

Novo Sport Video Menu