Nova vest
Košarka 59

9.8.2024.

8:49

Momenat koji je "slomio" Srbiju VIDEO

Košarkaši Srbije su odigrali gotovo perfektnu utakmicu protiv najjačeg tima u istoriji košarke, sastavljenog od najboljih američkih igrača iz NBA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

"Orlovi" su bili na 98%, falilo je tih dva odsto da dođu do pobede i naprave senzaciju protiv "Drim tima". Posebno "boli" to što su vodili gotovo 38 minuta meča, a na kraju su poraženi.

Ipak, jedan momenat je bio preloman za preokret "SAD". Srbija je na nešto više od sedam minuta do kraja imala 11 poena prednosti (78:67).

Ameri su imali napad, u kojem je Durent primio loptu sam i spreman da uputi šut za tri poena. Blizu njega gurali su se Jokić i Dejvis.

Srpski centar je tom prilikom odgurno Dejvisa na Durenta, gde je arbitar svirao faul. Durent je momenat pre toga uputio udarac i pogodio trojku.

Tada je Jokić zaradio četvrti faul, zbog čega do kraja meča, a ostalo je još mnogo vremena nije mogao da igra čvrstu odbranu.

Da stvar bude gora, zbog dosuđenog faula, Ameri su dobili i loptu sa strane, a posle dodavanja i Buker je pogodio za tri poena.

"Drim tim" je tada prišao na pet poena zaostatka na sedam minuta pre kraja, a na sve to imali smo Jokića sa četiri faula.

Srpski centar više nije mogao da igra čvrstu odbranu, što su Ameri iskoristili, često su do kraja lopte išle na Embida, koji je u poslednjih šest minuta igre ubacio sedam poena i doprineo preokretu i pobedi SAD.

Košarkaše Srbije sada očekuje duel za treće mesto protiv Nemačke, a meč je na programu u subotu od 11 časova.

Podeli:

Komentari 59

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

1 h

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

17 h

Novo Sport Video Menu