Nova vest
Košarka 5

9.8.2024.

8:20

Durent: "Stef čovek... To je bila božanska partija"

Američki košarkaš Kevin Durent je izneo utiske posle pobede protiv Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

"Drim tim" je uspeo da savlada Srbiju 95:91 i plasira se u finale Olimpijskih igara.

“Mislim, imao sam dve lične greške, tako da nisam mnogo igrao, i osećao sam se kao da plutam u igri i van nje. Kada sam bio na terenu, oni su odigrali dobru zonu i malo nas izbacili iz ritma, ali sam samo pokušao da pomognem u odbrani i uspeo sam da pogodim par šuteva. Možemo igrati bilo koji stil košarke. Mi smo najbolji tim na svetu u odbrani kada se koncentrišemo. Naravno, dobri smo u šutiranju, ali igrali smo timski u četvrtoj četvrtini i uspeli da zabeležimo pobedu", rekao je Durent za "Basket news"

Embid je bio važan faktor za pobedu.

"Neverovatno. Pokazao je zašto je jedan od najboljih ikada koji je dotakao košarkašku loptu. Završavao je akcije iznad obruča, pogađao šuteve, stavljao te momke u problem sa faulovima. Bio je neverovatan večeras."

Neverovatnu partiju je pružio Stef Kari, koji je ubacio 36 poena.

"Stef, čovek… To je bila božanska partija. Bilo je teško jer je osećao kao da se muči tokom celog turnira. Uvek smo govorili da svako veče može neko drugi da iskoči. A večeras je on bio taj. Bog je bio sa njim večeras. Bio je sa nama večeras, pravi Stef – šut za šutom, ukradena lopta na kraju, završavanje sa polaganjem. Bio je svuda. To je bila jedna od najboljih utakmica koje sam ikada video da je odigrao."

U finalu će snage odmeriti reprezentacije Francuske i SAD-a.

"Biće to težak test, posebno ovde. Igraju sa samopouzdanjem, menjaju sastav. Imaju Ajzeu Kordinijea, koji je ušao i odigrao neverovatnu košarku. Već znate šta mogu Furnije, Vembi i ti momci. Vembanjama i Geršon Jabusele igraju sjajnu košarku. Tako da nas čeka mnogo posla, posebno ovde. Biće najglasnije što sam ikada igrao u FIBA takmičenju. Radujem se tome."

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

17 h

Novo Sport Video Menu