Nova vest
Košarka 33

8.8.2024.

23:31

Ker: "Bio sam zabrinut – nisam ovo očekivao"

Stiv Ker, selektor košarkaša SAD, ocenio je kao tešku utakmicu polufinala Olimpijskih igara u kojoj je njegov tim savladao Srbiju (95:91).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Amerikanci su dva puta u kratkom vremenskom rasponu savladali Srbiju pred najvažniji duel dva tima koji je umalo otišao na drugu stranu.

"Teška utakmica danas, to smo očekivali. Srbija je jako dobar tim sa dobrim trenerom. Teško je pobediti jedan tim triput, dva puta na ovom turniru. Igrali su fenomenalnu utakmicu, nisam očekivao tri trojke Avramovića u prvom poluvremenu", rekao je Ker.

Potom se osvrnuo i na to što je prelomilo u korist njegovog tima.

"Presudio je naš momentum, pritisak je uradio svoje, uvek mi bude žao tima koji izgubi, kroz karijeru. Video sam srpske igrače kako plaču, uradili su sve, dali sve da pobede, ali nisu uspeli. Ovo je jedan od najboljih košarkaških utakmica. Bio sam zabrinut tokom meča. Nikola Jokić je najbolji igrač na planeti, a srpska reprezentacija je uvek među najboljima na svetu. Gubili smo dugo, ali imali tačno toliko vremena da se vratimo i pobedimo", zaključio je Ker.

Podeli:

Komentari 33

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

9 h

Novo Sport Video Menu