Nova vest
Košarka 1

8.8.2024.

20:10

Vembanjama: Ovo nema nigde

Viktor Vembanjama, košarkaš Francuske, bio je oduševljen nakon pobede nad Nemačkom.

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

Košarkaši Srbije igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država u finalu Olimpijskih igara od 21 čas i tu utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pobednik ovog duela boriće se za zlatnu medalju sa domaćinom Francuskom, koja je pobedila Nemačku u prvom polufinalnom susretu.

Nakon trijumfa oglasio se Vembanjama.

"Razumeli smo se malo bolje, znali koje su naše greške, a koje su greške protivnika. Normalno je da tim raste tokom turnira i to se nama dogodilo. Šut nije bio najbolji, moramo da nastavimo da šutiramo jer nemamo mnogo vremena da treniramo, što je i logično, ali šut je tu u bitnim momentima i sve će biti kako treba".

Rampa, ukradena, sjajna odbrana Vembanjame.

"Mislim da reprezentacija izvlači najbolje iz ljudi. Ovo nema nigde i svi se tako osećamo. Volimo svoju zemlju, dres i spremni smo da uradimo sve što treba za pobedu. Shvatili smo šta treba da radimo, volja da se žrtvuješ, da uradiš ono što timu treba. Svi smo bili tu, trudili smo se i bili fokusirani na naš cilj. Shvatili smo iz prethodnih mečeva šta treba da se radi. Bilo je mnogo taktičkih začkoljica, skauting tim je odradio sjajan posao kako naš tako i njihov. Siguran sam da je efekta imao taj poraz od Nemačke u grupnoj fazi"

Promašena bacanja, velika drama...

"Definitivno nam je taj poraz pomogao i pogurao nas napred. Nije bilo lako. Promašio sam neka bacanja i fokusiran sam samo na sebe"

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu